Champions League

Τζεμπούρ: «Το πρώτο μεγάλο τεστ»

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει δώσει τρία παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο ο Ράφικ Τζεμπούρ χαρακτήρισε την πρεμιέρα των «ερυθρολεύκων» στο Champions League, κόντρα στη Σάλκε (18/9, 21:45), το πρώτο μεγάλο τεστ της ομάδας. Ο Αλγερινός φορ τόνισε πως αν θέλουν οι Πειραιώτες να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι για τη νίκη. Ακόμη, χαρακτήρισε τη Σάλκε σπουδαίο σύλλογο, τον οποίο οι παίκτες πρέπει να αντιμετωπίσουν με προσοχή.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει δώσει τρία παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο ο Ράφικ Τζεμπούρ χαρακτήρισε την πρεμιέρα των «ερυθρολεύκων» στο Champions League, κόντρα στη Σάλκε (18/9, 21:45), το πρώτο μεγάλο τεστ της ομάδας. Ο Αλγερινός φορ τόνισε πως αν θέλουν οι Πειραιώτες να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι για τη νίκη. Ακόμη, χαρακτήρισε τη Σάλκε σπουδαίο σύλλογο, τον οποίο οι παίκτες πρέπει να αντιμετωπίσουν με προσοχή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Stadio by Metro»:

Για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League:
«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί για εμάς το πρώτο μεγάλο τεστ. Σε επίσημο επίπεδο, εννοώ. Η Σάλκε είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Θα είναι, λοιπόν, ο πρώτος μεγάλος σύλλογος που θα αντιμετωπίσουμε στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Δεν είναι θέμα το αν θα είμαι έτοιμος μόνο εγώ. Όλοι θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρώτη σπουδαία συνάντηση του Champions League».

Για τη σημαντικότητα της πρώτης αγωνιστικής:
«Σε σχέση πάντα και με το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πάντοτε οι πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League είναι οι πιο σημαντικές για την εξέλιξη που θα έχει η πορεία μιας ομάδας στη διοργάνωση. Όπως είδαμε και την περσινή σεζόν, χάσαμε πόντους την 1η αγωνιστική απέναντι στη Μαρσέιγ, τους οποίους στο τέλος φάνηκε πως χρειαζόμασταν. Αν θέλουμε να βρεθούμε σε μια καλή θέση για να διεκδικήσουμε από νωρίς την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση, θα πρέπει από το πρώτο ματς κιόλας να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε».

Για τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού:
«Νομίζω ότι δύο στοιχεία από μόνα τους αρκούν για να κάνουν έναν τέτοιο αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο, στην ένταση, στην ανυπομονησία που ξεχειλίζει. Αλλά παράλληλα αναφέρομαι και στη μουσική του Champions League. Όταν παρατάσσεσαι στο γήπεδο και ακούς τη μουσική της διοργάνωσης, όλα μοιάζουν ξεχωριστά. Σε παρασύρει όλο αυτό που γίνεται γύρω σου, το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά».

Για το επίπεδο του Champions League:
«Νομίζω ότι γενικά το επίπεδο έχει ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Champions League συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ομάδες οι οποίες διαρκώς ενισχύονται και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του.

Οπότε, ναι, θα έλεγα ότι και σε σχέση με πέρυσι το επίπεδο φέτος αναμένεται ανεβασμένο. Οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς, σε όλους τους τομείς. Το ποδόσφαιρο προχωράει και μαζί του, φυσικά, ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο και το Champions League».

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού:
«Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Θα αντιμετωπίσουμε καλές, δυνατές ομάδες. Και οι τρεις αντίπαλοί μας είναι ανταγωνιστικοί. Και τα γήπεδα στα οποία θα αγωνιστούμε είναι πάρα πολύ ωραία. Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί καμιά φορά τυχαίνει να παίζεις σε όχι και τόσο καλές συνθήκες. Αυτή τη φορά δεν θα είναι έτσι και αυτό σίγουρα είναι πολύ θετικό για εμάς. Θα πρέπει να κοιτάξουμε όλα τα θετικά που θα βρούμε μπροστά μας κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων και να πατήσουμε επάνω τους, ώστε να τα εκμεταλλευτούμε».

Για το πώς προετοιμάζονται οι παίκτες, αλλά και η ομάδα για μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση:
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως κάνουμε κάτι ιδιαίτερο στο κομμάτι της προετοιμασίας. Νομίζω ότι το βάρος πέφτει περισσότερο στον τομέα της ψυχολογίας. Εκεί νιώθεις τη διαφορά. Την καταλαβαίνεις στα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Δεν είναι τα ίδια με εκείνα που έχεις μέσα σου συνήθως. Για να εξηγήσω πώς το εννοώ, είναι σαν να έχεις απέναντί σου μια απλή, καθημερινή, όμορφη κοπέλα σε σχέση με το να έχεις απέναντί σου μια πανέμορφη, εκθαμβωτική κοπέλα, επιπέδου super model!»

Για τη Σάλκε και τα κενά της γερμανικής ομάδας στην άμυνα:
«Δεν δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές τις αναλύσεις, να ξέρεις. Αυτά αλλάζουν από ματς σε ματς. Κάτι που έδειξε η Σάλκε σε έναν αγώνα πρωταθλήματός της μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό απέναντι σε εμάς. Εγώ προτιμώ να συγκεντρώνομαι στην ομάδα μου και σε τίποτα άλλο. Θέλω να είμαστε εμείς όπως πρέπει να είμαστε. Όταν κάνουμε το παιχνίδι μας και είμαστε δυνατοί, μπορούμε να εκπλήξουμε τους πάντες! Δεν κοιτάζω, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλός μας και τι όχι. Κοιτάζω πάντα τι μπορούμε να τους κάνουμε εμείς κατά τη διάρκεια του αγώνα»

Για τη Σάλκε:
«Φυσικά. Είναι μια ομάδα την οποία σέβομαι πολύ, μπορώ να πω. Πρόκειται για έναν σπουδαίο γερμανικό σύλλογο, με εξαιρετικό κοινό και ένα πολύ ωραίο στάδιο. Είναι ένα φημισμένο κλαμπ, με δυναμική, το οποίο πέρυσι τα πήγε πολύ καλά στο Champions League. Χρειάζεται, εκτός από σεβασμό, και ιδιαίτερη προσοχή από όλους εμάς, τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού».

Για τον κόσμο:
«Νομίζω πως όταν μπαίνεις στο «Καραϊσκάκη» και ακούς αυτό τον κόσμο να τραγουδάει, νιώθεις υπέροχα. Η ατμόσφαιρα είναι γενικά πολύ διαφορετική. Στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να παίξεις σε ένα γήπεδο και η ατμόσφαιρα να μην είναι πολύ «φιλική». Στο Champions League, όμως, είτε είσαι «σπίτι» σου είτε σε άλλη έδρα, νιώθεις τη διαφορά. Την καταλαβαίνεις με το που μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό σου δίνει τη δύναμη να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να δώσεις ακόμη περισσότερα από αυτά που μπορείς. Νιώθεις πραγματικά πολύ την ανάγκη να τους δώσεις χαρά και να τους κάνεις να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να πανηγυρίζουν».

Για τη συμβουλή που θα έδινε στους νέους παίκτες ενόψει της ευρωπαϊκής πρεμιέρας:
«Η συμβουλή μου είναι πάντα μία σε αυτή την περίπτωση: Να κοιτάξουν να το χαρούν. Να είναι ήρεμοι, να παίξουν αυτό που ξέρουν και μπορούν και να κοιτάξουν να απολαύσουν αυτή τη φανταστική εμπειρία. Ίσως να μην έχουν πολλές ευκαιρίες στην καριέρα τους να ζήσουν τέτοιες όμορφες στιγμές. Μακάρι να τις έχουν, βέβαια. Προς το παρόν, όμως, πρέπει να τις ζήσουν στο μάξιμουμ! Να είναι σοβαροί, να έχουν το μυαλό τους στο κεφάλι τους και να ξέρουν πού πατούν και τι αντιμετωπίζουν. Να μπουν μέσα στο όνειρο, αυτό που λέγεται Champions League, και να το ζήσουν!»

Για το πως αισθάνεται όταν η επίτευξη τερμάτων, συνδυάζεται με νίκη της ομάδας του:
«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Πάντα όμως έχω στο μυαλό μου το να σκοράρω. Να σημειώνω πολλά και σημαντικά γκολ. Αν δεν κερδίζει η ομάδα, όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Σίγουρα αν δεν σκοράρεις και φτάσεις στη νίκη, είσαι χαρούμενος. Αν πετύχεις και γκολ, τόσο το καλύτερο για όλους και για εσένα προσωπικά. Αισθάνεσαι σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου! Ωστόσο, αν βρεις τον δρόμο προς τα δίχτυα και η νίκη δεν έρθει, τότε πολλές φορές νιώθεις ότι πραγματικά δεν έκανες τίποτα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x