Champions League

Τα ίδια και χειρότερα

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο «Καραϊσκάκη», αυτή την φορά από την Σάλκε με σκορ 2-1. Μέτριοι έως κακοί οι «ερυθρόλευκοι», ισοφάρισαν με τον Αμπντούν (58') το γκολ που είχε σημειώσει ο Χέβεντες (41') αλλά ο Χούντελαρ ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα στους Γερμανούς και αποδιοργάνωσε εντελώς την ομάδα του Ζαρντίμ που στην συνέχεια δεν απείλησε καν. Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 62'.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο «Καραϊσκάκη», αυτή την φορά από την Σάλκε με σκορ 2-1.

Μέτριοι έως κακοί οι «ερυθρόλευκοι», ισοφάρισαν με τον Αμπντούν (58') το γκολ που είχε σημειώσει ο Χέβεντες (41') αλλά ο Χούντελαρ ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα στους Γερμανούς και αποδιοργάνωσε εντελώς την ομάδα του Ζαρντίμ που στην συνέχεια δεν απείλησε καν.

Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 62ο λεπτό.

Σε σχέση με την περυσινή ήττα από την Μαρσέιγ, ο Ολυμπιακός φέτος απέναντι στην Σάλκε δεν είχε καν το ελαφρυντικό της αγωνιστικής απραξίας ωστόσο παρουσίασε «χτυπητές» αδυναμίες, ειδικά στην αμυντική του λειτουργία.

Το 2-1 από τον Ολλανδό επιθετικό αμέσως μετά την ισοφάριση, δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν τα ηνία του αγώνα σε κανένα σημείο και έτσι οι Γερμανοί κατάφεραν να φύγουν χωρίς ιδιαίτερη πίεση με την νίκη από το «Καραϊσκάκη».



Με ώθηση από την εξέδρα, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έψαξε ένα γρήγορο γκολ που θα έφερνε το προβάδισμα και την ψυχολογία με το μέρος του. Από εκπληκτική ενέργεια του Τοροσίδη, ο Μασάντο βγήκε τετ-α-τετ με τον Ούνερσταλ, αλλά το αδύναμο πλασέ του μπορεί να πέρασε από τον τερματοφύλακα της Σάλκε, όχι όμως κι από τον Παπαδόπουλο που είχε πάρει θέση στην γραμμή κι έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι.

Και πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι έχασε ο Πορτογάλος, βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά και πάλι το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό. Μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους», την ίδια ώρα που εύκολα ή δύσκολα κρατούσαν μακριά από την δική του εστία τους Γερμανούς.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και μετά το πρώτο ημίωρο να κυριαρχούν… στριμώχνοντας τους παίκτες του Ζαρντίμ. Πληρώνοντας παιδικά λάθη στην άμυνά του ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από κεφαλιά του Χέβεντες. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν ο διαιτητής λανθασμένα δεν είχε καταλογίσει επιθετικό φάουλ στον Παπαδόπουλο, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Μέγερι και σκόραρε με το κεφάλι.

Το σφύριγμα του ημιχρόνου ήταν τεράστια ανακούφιση για τους παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν χάσει εντελώς την συγκέντρωσή τους. Με την είσοδό τους όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν φαίνονταν να έχουν συνέλθει. Την ίδια στιγμή η Σάλκε φαινόταν έτοιμη να τιμωρήσει κάθε λάθος τους. Και δεν ήταν λίγα. Ο Μέγιερι απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Φουξ, αλλά ο Μπαρνέτα έμοιαζε να αιφνιδιάζεται και παρόλο που ο Ούγγρος ήταν εξουδετερωμένος πλάσαρε ψηλά άουτ.

Η τύχη χαμογέλασε εδώ στον Ολυμπιακό. Το γκολ του Αμπντούν (που μια φάση πριν είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία) έμοιαζε ιδανικό σημείο για αντεπίθεση. Αμ δε. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό, η Σάλκε με τον Χούντελααρ εκτελεστή, τον υποχρέωσε ξανά να κυνηγά το σκορ. Ο ίδιος παίκτης αστόχησε από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο επιθετικός (Μπαρνέτα), παρά έκανε ο αμυντικός (Μανωλάς). Μόνο θεωρητικά έμεινε στην διεκδίκηση του ματς ο Ολυμπιακός, καθώς με βάση την παρουσία δεν φαινόταν πως θα χτυπήσει τη Σάλκε, που παρέμενε εξαιρετικά επικίνδυνη όποτε έβγαινε μπροστά.

Σε κάθε περίπτωση όμως το 2-1 ήταν ρευστό σκορ, που μπορούσε να ήταν πιο ευρύ υπέρ των Γερμανών, αλλά και σε μια καλή ευκαιρία να δινόταν η ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει (που ήρθε με τον Τζεμπούρ, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε γκολ). Έναν Ολυμπιακό που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων κι εν τέλει γνώρισε την ήττα (όπως και πέρυσι) στην πρεμιέρα του στην διοργάνωση.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.





Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο (68’ Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (58’ Ιμπαγάσα), Τζεμπούρ, Αμπντούν (68’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Κάρολ, Σιόβας, Φέισα, Ντιόγο.

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουξ, Χόλτμπι, Τζόουνς (Χέγκερ), Μπαρνέτα (77’ Αφελάι), Νόιστεντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ (90+2’ Ντρέξλερ).

Στον πάγκο: Φάχμαν, Πούκι, Ουτσίντα, Κολάσινατς.



Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x