Champions League

2ος όμιλος: Ντέρμπι κορυφής στο Λονδίνο

Άρσεναλ και Σάλκε εκκίνησαν ως φαβορί του δευτέρου ομίλου του Champions League και μέχρι τώρα οδηγούν την κούρσα. Οι δύο διαδοχικές αναμετρήσεις τους, αρχής γενομένης από αυτή της Τετάρτης στο «Emirates» θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα πάρει προβάδισμα για την πρωτιά και ποια ενδεχομένως να κινδυνεύσει ακόμη και να μείνει εκτός των «16».

Άρσεναλ και Σάλκε εκκίνησαν ως φαβορί του δευτέρου ομίλου του Champions League και μέχρι τώρα οδηγούν την κούρσα. Οι δύο διαδοχικές αναμετρήσεις τους, αρχής γενομένης από αυτή της Τετάρτης στο «Emirates» θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα πάρει προβάδισμα για την πρωτιά και ποια ενδεχομένως να κινδυνεύσει ακόμη και να μείνει εκτός των «16». Άλλωστε Ολυμπιακός και Μονπελιέ καραδοκούν...

Οι Λονδρέζοι πηγαίνουν στο ματς όχι και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Προέρχεται από ήττα με 1-0 από τη Νόριτς και μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι ένατη με δώδεκα βαθμούς στην Premiership. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ντιαμπί, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Ροσίτσκι, Γκιμπς, Σέζνι και Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοσιελνί, όπως και ο ανέτοιμος Γουίλσιρ.

Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στις τάξεις της Σάλκε, που προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς, επτά λιγότερους όμως από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Πάλι θα υπάρχει η απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που ταλαιπωρείται από ανεμοβλογιά και ο Χουμπ Στέβενς, αλλά ετοιμοπόλεμος είναι και πάλι ο Γιούλιαν Ντράξλερ.

Οι δύο ομάδες, με τους ίδιους προπονητές, είχαν συναντηθεί στους ομίλους και την περίοδο 2001/02. Οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει 3-2 στο Λονδίνο, αλλά οι «βασιλικοί μπλε» πήραν ρεβάνς με 3-1 στο Γκελζενκίρχεν. Η Άρσεναλ έχει συνολικά 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Σάλκε μετρά 4 ήττες και 1 ισοπαλία σε αγγλικό έδαφος.

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 6 (5-2)
2. Σάλκε 4 (4-3)
3. Μονπελιέ 1 (3-4)
4. Ολυμπιακός 0 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (6/11)

Σάλκε-Άρσεναλ
Ολυμπιακός-Μονπελιέ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x