Champions League

Σούπερ ντέρμπι Σίτι-Μπάγερν στα προημιτελικά του Champions League!

Διεξήχθη η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, με το ζευγάρωμα της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπάγερν Μονάχου να ξεχωρίζει.

Μια τιτανομαχία έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Champions League!

Η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε να κοντραριστεί με την Μπάγερν Μονάχου, σε ένα ζευγάρωμα που έχουμε δει 6 φορές με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις νίκες έκαστος.

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι ανταμώνουν ξανά στα προημιτελικά, όπως είχε συμβεί και πέρυσι στην ίδια φάση, ενώ έχουμε ιταλική μάχη ανάμεσα σε Μίλαν-Νάπολι και το ιδιαίτερα αμφίρροπο Μπενφίκα-Ίντερ. Το τελευταίο ματς άλλαξε σειρά διεξαγωγής, ώστε να μην συμπέσουν μέσα σε 24 ώρες τα ματς των Μίλαν και Ίντερ στο "Σαν Σίρο" και αναγκαστούν οι νερατζούρι να αλλάξουν έδρα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κοντραριστεί επτά φορές με την Τσέλσι μετρώντας μόλις μία νίκη (1-2-4), ενώ το Ίντερ-Μπενφίκα έχει διεξαχθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Οι «νερατζούρι» έχουν 2 νίκες, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Το ένα από αυτά τα ματς ήταν και ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1964-65 όταν η Ίντερ το κατέκτησε, νικώντας με 1-0.

Όσον αφορά την ιταλική μάχη, οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 155 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μίλαν έχει 59 νίκες, η Νάπολι 47, ενώ 49 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο σύλλογοι κοντράρονται στην Ευρώπη.

Μάλιστα, διεξήχθη ήδη η κλήρωση και για τις διασταυρώσεις στα ημιτελικά. Ο νικητής του Μίλαν/Νάπολι θα κοντραριστεί με τον νικητή Μπενφίκα/Ίντερ, κάτι που σημαίνει ότι δεδομένα μια ιταλική ομάδα θα είναι στους «4» και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για μια ομάδα από τη Serie A στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Στον άλλο ημιτελικά, θα κοντραριστούν ο νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης/Τσέλσι με τον Νικητή του Μάντσεστερ Σίτι/Μπάγερν Μονάχου, οπότε ενδέχεται να έχουμε ακόμη μία… τιτανομαχία!

Οι πρώτοι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 11, 12 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 18, 19 Απριλίου. O τελικός διεξάγεται στις 10 Ιουνίου (22:00) στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι
Μπενφίκα-Ίντερ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου
Μίλαν-Νάπολι



Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά:
Νικητής Μίλαν/Νάπολι – Νικητής Μπενφίκα/Ίντερ
Νικητής Ρεάλ Μαδρίτης/Τσέλσι – Νικητής Μάντσεστερ Σίτι/Μπάγερν Μονάχου

Στον τελικό, τυπικά γηπεδούχος θα είναι η νικήτρια από τον ημιτελικό που θα προκύψει από το Νικητής Ρεάλ Μαδρίτης/Τσέλσι – Νικητής Μάντσεστερ Σίτι/Μπάγερν Μονάχου και φιλοξενούμενη ομάδα αυτή που θα προκύψει από το Νικητής Μίλαν/Νάπολι – Νικητής Μπενφίκα/Ιντερ.


Champions League: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x