Champions League

Έχασε από την Αντβέρπ, αλλά δεν… νοιάστηκε η Μπαρτσελόνα - Πεντάρα πρόκρισης για Πόρτο!

Η Αντβέρπ πήρε το μοναδικό της τρίποντο στον όμιλο, λυγίζοντας με 3-2 την Μπαρτσελόνα η οποία πάντως πέρασε ως πρώτη, ενώ η Πόρτο επικράτησε με το εμφατικό 5-3 της Σαχτάρ και προκρίθηκε ως δεύτερη.

Νέο χαστούκι για την Μπαρτσελόνα! Λίγες ημέρες μετά την βαριά εντός έδρας ήττα με 4-2 από την Τζιρόνα, η ομάδα του Τσάβι ηττήθηκε και στην Αμβέρσα με 3-2 από την Αντβέρπ. Με τους Βέλγους να παίρνουν τους μοναδικούς τους βαθμούς και ένα ιστορικό τρίποντο γοήτρου, με τους Καταλανούς να τερματίζουν όμως στην πρώτη θέση.

Την ίδια ώρα, σε ματς-διαφήμιση στο «Ντραγκάο» η Πόρτο επικράτησε με το απίθανο 5-3 της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η νίκη αυτή έστειλε τους Πορτογάλους στους «16» μέσω της δεύτερης θέσης, ενώ οι τίμιοι Ουκρανοί τερμάτισαν 3οι και συνεχίζουν στο Europa League.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:



Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Αντβέρπ-Μπαρτσελόνα 3-2
(2’ Φερμίρεν, 56’ Γιάνσεν, 90+3’ Ιλενικένα - 35’ Φεράν Τόρες, 90+1’ Γκουϊού)

Πόρτο- Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3
(9’, 43’ Γκαλένο, 62’ Ταρέμι, 76’ Πέπε, 82’ Κονσεϊσάο - 29’ Σίκαν, 73’ αυτ. Εουστάκιο, 88’ Εγκινάλδο)


Αντβέρπ-Μπαρτσελόνα

Πολύ δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ματς, έχοντας διάθεση να επιτεθούν και να βρουν γρήγορα το γκολ. Κάτι το οποίο κατάφεραν ύστερα από τραγική αντίδραση της άμυνας των «μπλαουγκράνα» και μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Φερμίρεν άνοιξε το σκορ.



Στην συνέχεια η Μπαρτσελόνα πήρε μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφορούσε την μπάλα, προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ που την… κέρασε η Αντβέρπ στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 35ο λεπτό ο Γιαμάλ έκανε μια τρομερή κάθετη στον Φεράν και εκείνος με πολύ ωραίο σουτ έγραψε το 1-1, στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.



Η Αντβέρπ μπήκε με την ίδια όρεξη και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56ο λεπτό ο Γιάνσεν νίκησε τον Πένια για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του και έγραψε το 2-1. Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια είχε τις στιγμές της και προσπαθούσε να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο κάθε φάση της περνούσε ανεκμετάλλευτη.

Στο 90+1' ο Γκουϊού μετά από εκτέλεση φάουλ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά, έγραψε το 2-2. Η χαρά των Καταλανών δεν κράτησε πολύ, με τον Ιλενικένα στο 90+3' να γράφει το τελικό 3-2, με την Αντβέρπ να γίνεται ένα κουβάρι από τους πανηγυρισμούς.



Πόρτο - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Τρελό ματς στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο επικράτησε με 5-3 της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Μια νίκη που χάρισε στους Πορτογάλους την πρόκριση στους «16» του Champions League μέσω της 2ης θέσης, ενώ οι τίμιοι Ουκρανοί συνεχίζουν στα playoffs του Europa League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γκαλένο με 2 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας δηλαδή συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα τέρματα της ομάδας του.

Ξεκίνημα-φωτιά για τους γηπεδούχους, με τον Γκαλένο μόλις στο 9ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Η Πόρτο είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η αντίδραση της Σαχτάρ ήταν σχετικά άμεση, με τον Σίκαν στο 29ο λεπτό να γράφει το 1-1. Ο Γκαλένο ξαναχτύπησε στο 43’ για το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα.



Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ταρέμι στο 62’ να κάνει το 3-1, ύστερα από ασίστ του Γκαλένο. Ο Εουστάκιο στο 73’ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έγραψε το 3-2. Ο Γκαλένο στο 76’ χτύπησε ξανά και έδωσε στον Πέπε, ο οποίος πέτυχε το 4-2 για την Πόρτο. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν όμως εκεί και ο Κονσεϊσάο στο 82’ ξεχείλωσε το σκορ, γράφοντας το 5-2! Το μόνο που τελικά κατάφερε να κάνει η Σαχτάρ είναι να μειώσει σε 5-3 με τον Εγκινάλδο, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x