Champions League

Πέρασαν πέντε χρόνια από την ιστορική τεσσάρα του απίθανου Άγιαξ επί της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου»!

Σαν σήμερα, πέντε χρόνια πριν, ο Άγιαξ διασύρει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από μία από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές νύχτες στην ιστορία του Άγιαξ!

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου του 2029 ο Αίαντας ταπείνωσε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», παίρνοντας με επιβλητικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1996-97.

Οι Ολλανδοί μπορεί να είχαν ηττήθεί στο πρώτο ματς στο Άμστερνταμ, όμως, στη ρεβάνς θύμισαν κάτι από την ομάδα του… Γιόχαν Κρόιφ. Μόλις στα πρώτα 18 λεπτά ο Άγιαξ είχε πετύχει δύο τέρματα με τους Ζίγιεχ και Νέρες, ενώ στο δεύτερο ημίχρο πέτυχε δύο ακόμη με τους Τάντιτς και Σένε. Η «βασίλισσα» κατάφερε να πετύχει ένα γκολ με τον Ασένσιο, μη μπορώντας να κάνει το οτιδήποτε παραπάνω σε 90 λεπτά total football από την τρομερή, τότε, ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Θυμίζουμε πως τη σεζόν 2018-2019 ο Άγιαξ είχε φτάσει στα ημιτελικά του Champions League, μένοντας εκτός τελικού στο παρά… ένα από την Τότεναμ του Λούκας Μόουρα, ο οποίος είχε πετύχει χατ τρικ και είχε οδηγήσει τα «σπιρούνια» στον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x