Champions League

Άντεξε, προκρίθηκε και στέλνει τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό η Μακάμπι!

Το χειροκρότημα ο Απόλλων Λεμεσού, την πρόκριση η Μακάμπι. Το πάλεψαν οι γηπεδούχοι, αλλά το 2-0 έστειλε τους Ισραηλινούς στα playoffs και τους Κύπριους στον Ολυμπιακό (εφόσον περάσει τη Σλόβαν).

Στα playoffs του Champions League η Μακάμπι Χάιφα. Ο Απόλλων Λεμεσού έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ, αλλά έφτασε μέχρι το 2-0, χάνοντας και σημαντικές ευκαιρίες. Με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης οι φιλοξενούμενοι.

Η ομάδα της Κύπρου θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, εφόσον οι Πειραιώτες ξεπεράσουν το βράδυ της Πέμπτης το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας.





Ο Απόλλων έριξε στα σχοινιά από το πρώτο μέρος τη Μακάμπι, η οποία υπενθυμίζεται ότι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο τον Ολυμπιακό. Με ένα εκρηκτικό εννιάλεπτο πήραν αέρα δύο τερμάτων. Ο Ογκέντα έπιασε τρομερό σουτ στο 19’ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 27’ ήταν η σειρά του Κολ να εκτελέσει τον Κοέν. Ακυρώθηκαν τέσσερα γκολ της για οφσάιντ, ενώ είχε δύο δοκάρια ο Ντέβιντ (16’, 70’) για τη Μακάμπι.

Το δεύτερο μέρος είχε αρκετά διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρώτο. Δεν είχε μεν γκολ, αλλά είχε καλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά είχαν καλύτερες φάσεις. Κορυφαία το δοκάρι του Ντέιβιντ που προαναφέραμε, ενώ κορυφαία των Κύπριων ήταν η άστοχη κεφαλιά του Νταμπό στο 85’ που αν ήταν λίγος πιο προσεκτικός θα έβρισκε δίχτυα.

Στα playoffs του Champions League θα βρεθεί και η Πλζεν, η οποία νίκησε για δεύτερη φορά με 2-1 τη Σερίφ. Αυτήν τη φορά εντός έδρας, με τον Κλιμέντ να ανοίγει το σκορ στο 10’, ενώ ο Ακανμπί βρήκε δίχτυα στο 47’. Ενδιάμεσα έχασαν πέναλτι με τον Τσόρι οι γηπεδούχοι. Ο Μοσκέρα στο 62’ έδωσε νέο προβάδισμα στην Πλζεν. Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ευαγγέλου με δεύτερη κίτρινη.

Πανηγυρική πρόκριση για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος είχε ουσιαστικά κλείσει εισιτήρια με το 5-0 του πρώτου αγώνα και τα σφράγισε με το 2-0 στη ρεβάνς. Ο Κατάι έχασε πέναλτι στο 30’, αλλά ο Κανγκά σκόραρε στο 44’ και ο Παβκόβ «κλείδωσε» τη δεύτερη νίκη με γκολ στο 60’.

Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 1-1 (0-5)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Σέριφ (Μολδαβία) 2-1 (2-1)
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 2-0 (0-4)
Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 0-2 (0-5)
Μίντιλαντ (Δανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) (1-4)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) (1-1)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (2-1)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία-Μονακό (Γαλλία) (1-1)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) (0-1)
Ρέιντζερς (Σκωτία)-Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) (0-2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x