Champions League

Αυτή είναι η Σταντάρ Λιέγης

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Σταντάρ Λιέγης, γνωστή του από το 2010 αλλά αγνώριστη σε σχέση με τότε. Δείτε αναλυτικά το προφίλ της.

Έμελλε η κληρωτίδα για τον τρίτο προκριματικό γύρο τους Champions League να αναδείξει αντίπαλο του Παναθηναϊκού την Σταντάρ Λιέγης, η οποία έχει αφήσει άσχημες μνήμες στους φίλους των «πρασίνων» το 2010.

Σε σχέση με εκείνη την ομάδα, οι Βέλγοι δε θυμίζουν σε πολλά αυτή που είχε αφήσει εκτός τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα δύο πολύ σημαντικές απώλειες (στις 12 συνολικά) από την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, στο ρόστερ του συλλόγου δεν έχει θέση πια ο πρώτος σκόρερ της ομάδος με 21 γκολ την σεζόν που μας πέρασε, Μιτσί Μπατσουάνι, αλλά και τον βασικό τους δεξί μπακ, τον Ντάνιελ Οπάρε.

Να θυμίσουμε πως την σεζόν 2013-2014, παρά την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο πρωτάθλημα του Βελγίου στην κανονική περίοδο, έχασε το πρωτάθλημα από την Άντερλεχτ στην διαδικασία των πλέι οφ.

Αστέρι της Σταντάρ Λιέγης είναι ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο. Ο 31χρονος επιθετικός βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2013 στην ομάδα, έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Βέλγους, ενώ ήταν στην ομάδα επίσης από το 2006 έως το 2010.

Στο τελευταίο της φιλικό κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και τον κέρδισε με 2-1, με τον Μπιά να πετυχαίνει τα δυο γκολ, το ένα με πέναλτι, ενώ ο Κουλούρης ισοφάρισε προσωρινά. Τότε οι Βέλγοι παρατάχθηκαν με 4-3-3 (που αναμένεται να είναι και ο βασικός σχηματισμός τους).

Τελευταίο της πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2008-2009 και συνολικά έχει κατακτήσει δέκα. Το 2011 ήταν ο τελευταίος της τίτλος συνολικά, που κατέκτησε το κύπελλο Βελγίου (6 συνολικά). Επιπλέον έχει τέσσερα Σουπερ Καπ κι ένα Λιγκ Καπ.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες
Εϊζί Καβασίμα
Γιόχαν Τουράμ
Άντονι Μορίς
Γκουλιέμε Χούμπερτ
Μάρβελ Γκόμπλετ
Λούκας Πιράρντ

Αμυντικοί
Λορέντ Σιμάν
Κανού
Ντίνο Αρσλανάγκικ
Ζορζέ Τεσέιρα
Κορεντίν Φιορέ
Ζελέ Φαν Ντάμε
Άξελ Μπονέμ
Ρόνι Σταμ
Μάρτιν Μίλετς

Μέσοι
Ζουλιέν Ντε Σαρτ
Φρανσό Μαρκέ
Φράνκο Ζενάρο
Αντριέν Τρεμπέλ
Αστρίτ Αγντάρεβιτς
Ντένι Μιλόσεβιτς
Γκιγέρμο Μέντες
Πολ Ζοσέ Μποκού
Μουγιάνγκι Μπία
Καρσελά Γκονσάλες
Φρεντερίκ Μπουλότ
Γιούζι Όνο
Ανίλ Κοτς

Επιθετικοί
Ιμό Εζέκιελ
Ιγκόρ Ντε Καμάργκο
Ντουντού Μπιτόν
Κενσούκε Ναγκάι
Ζαν Μαρκ Μακούσου
Ιβάν Μπούλος

Μεταγραφές

Ζορζέ Τεσέιρα (Ζυρίχη)
Μάρτιν Μίλετς (Μάριμπορ)
Αντριεν Τρέμπελ (Ναντ)
Γιασόν Μπουαϊλόν (Σιόν)

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x