Champions League

Βαράν: «Δεν είμαστε το φαβορί στον τελικό του Champions League»

Για τις απίστευτες στιγμές που ζει ενόψει της ενδεχόμενης κατάκτησης του τέταρτου Champions League της καριέρας του, αλλά και το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι το φαβορί, μίλησε ο Ραφαέλ Βαράν.

Μόλις έκλεισε τα 25 του χρόνια, αλλά το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το τέταρτο Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Ραφαέλ Βαράν, τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό της «Βασίλισσας» που έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική «Marca».

Μεταξύ άλλων μίλησε για το ότι δεν θεωρεί τη Ρεάλ φαβορί στον τελικό κόντρα στη Λιβερπουλ, για το πώς είναι να διεκδικεί το τέταρτο Champions League, τι φοβάται στη Λίβεπουλ, αλλά και πως είναι να έχεις συμπαίκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αν φανταζόταν ποτέ ότι στα 25 του θα διεκδικούσε το 4ο του Champions League: «Φαίνεται σουρεαλιστικό. Είναι πολύ δύσκολο, κερδίζοντας ένα είναι πολύ περίπλοκο, αλλά τρία διαδοχικά, δεν ξέρω τι να πω! Και ένα τέταρτο είναι υπέροχο, είναι εκπληκτικό. Από την εμπειρία γνωρίζουμε ότι θα είναι περίπλοκο, αλλά η εμπειρία δίνει περισσότερη ασφάλεια και ηρεμία επίσης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε τον τελικό, αλλά πάντα με σεβασμό στον αντίπαλό μας».

Για το αν η Ρεάλ είναι το φαβορί: «Όχι, πραγματικά δεν είναι. Αν η Λίβερπουλ είναι στον τελικό, είναι για κάποιο λόγο, είναι μια καλή ομάδα, έχουν κάνει πολύ καλά πράγματα για να φτάσουν στον τελικό. Τα έχουν παέι πολύ καλά και δεν υπάρχουν φαβορί. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ περίπλοκο να τους κερδίσουμε το Σάββατο».

Για τον αν πρέπει να περιμένουμε τη Ρεάλ του πρωταθλήματος ή του Champions League: «Ελπίζουμε ότι θα είναι η καλύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζουμε ότι έχουμε μια ποιοτική ομάδα με εμπειρία. Γνωρίζουμε ή αυτό πιστεύω, ότι θα είναι ένα transition game άμυνας - επίθεσης, αφού οι δύο ομάδες έχουν την ικανότητα να βγαίνουν πολύ γρήγορα προς τα εμπρός και θα χρειαστεί πολλή συγκέντρωση και πολλή ενέργεια για να παίξουμε αυτόν τον αγώνα σωστά».

Για το τι φοβάται περισσότερο στην Λίβερπουλ: «Αμύνονται καλά μαζί, βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα, οι τρεις μπροστά συνδέονται πολύ καλά και έχουν σημειώσει πολλά τέρματα. Γνωρίζουμε ότι είναι το δυνατό τους σημείο, με ποιοτικούς παίκτες, άρα πρέπει να αμυνθούμε όλοι μαζί και να αφήσουμε λίγους χώρους. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια συλλογική εργασία για να αφήσουμε ελάχιστους χώρους».

Για το αν του δίνει ηρεμία το να έχει συμπαίκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ο Κριστιάνο ανταποκρίνεται πάντα σε στιγμές κλειδιά, εμπιστεύεται τον εαυτό του και εμείς υπολογίζουμε σε αυτόν. Γνωρίζουμε τι μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την ομάδα και είναι ένα πλεονέκτημα. Ας ελπίσουμε ότι βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο. Προετοιμάζεται για να φτάσει στην κορυφή».

Για το ποιον θα ήθελε να αποφύγει, αν είχε τη δυνατότητα, Φιρμίνο, Σαλάχ ή Μανέ: «Λοιπόν δεν έχω αυτή τη δύναμη, γνωρίζουμε ότι οι τρεις συνδέονται πολύ καλά και οι τρεις είναι πολύ καλοί. Πρέπει να αμυνθούμε μαζί. Η αφαίρεση ενός ατόμου είναι αδύνατη, επειδή οι τρεις αλληλοσυμπληρώνονται καλά και είναι ένα από τα δυνατά τους στοιχεία. Γνωρίζουμε τι αντιμετωπίζουμε».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Μπενζεμά γράφουν ιστορία στο γαλλικό ποδόσφαιρο: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το τι κάναμε και τι κάνουμε και για τη χώρα μας, διότι αυτό στη Γαλλία δεν συνέβη ποτέ. Το να κερδίζεις τέσσερα Champions League σε πέντε χρόνια είναι απίστευτο, με τρεις διαδοχικούς τελικούς ... Και δεν ξέρουμε πότε θα ξανασυμβεί. Και ως Γάλλοι είμαστε πολύ υπερήφανοι. Πρέπει να αφήσουμε λίγο χρόνο περάσει επίσης για να συνειδητοποιήσουμε τι κάνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x