Champions League

Ο διαιτητής του Τσέλσι-Μπαρτσελόνα το 2009 παραδέχθηκε ότι έπρεπε να δώσει «ένα πέναλτι»

Ο Νορβηγός διαιτητής, Τομ Χένινγκ Έβρεμπο, παραδέχθηκε 13 χρόνια μετά το πολυσυζητημένο Τσέλσι-Μπαρτσελόνα, ότι έπρεπε να καταλογίσει ένα πέναλτι.

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες διαιτησίες στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου ήταν αυτή στο Τσέλσι-Μπαρτσελόνα το 2009 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Champions League.

Οι Λονδρέζοι είχαν πάρει το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη και στο δεύτερο ματς ενώ προηγούνταν 1-0 στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ο Ινιέστα με ένα εκπληκτικό τέρμα στα τελευταία λεπτά χάρισε την πρόκριση στους «μπλαουγράνα» με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ.

Ωστόσο, αυτό το ματς έχει μείνει στην ιστορία λόγω της διαιτησίας του Νορβηγού, Τομ Χένινγκ Έβρεμπο, που είχε αφήσει με τρομερά παράπονα τους «μπλε» οι οποίοι ζήτησαν τουλάχιστον τρία πέναλτι στο ματς.

Έχουν περάσει 13 χρόνια και ο Νορβηγός παραχώρησε συνέντευξη στην Daily Mail και παραδέχθηκε ότι πράγματι έπρεπε να δώσει ένα πέναλτι στην Τσέλσι.

«Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί της Τσέλσι έχουν δίκιο όταν ζητούν τέσσερα ή πέντε πέναλτι, αλλά νομίζω ότι όλοι όσοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο και τους κανονισμούς του παιχνιδιού, γνωρίζουν ότι έπρεπε να είχε δοθεί ένα πέναλτι.

Αυτό συμβαίνει, ειδικά πριν από το VAR. Μερικές φορές χάνεις ένα πέναλτι, μερικές φορές χάνεις μια κόκκινη κάρτα ή μια κρίσιμη απόφαση. Και νομίζω ότι όλοι όσοι ξέρουν ποδόσφαιρο ξέρουν ότι θα έπρεπε να είχε υπάρξει ένα πέναλτι.

Μπορούν να υποθέσουν οι ίδιοι ποιο από αυτά θα έπρεπε να ήταν πέναλτι. Δεν θα σας δώσω σωστή απάντηση σε αυτό γιατί δεν έχω τη σωστή απάντηση, απλά έχω την αντίληψή μου γι' αυτό»
, είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως οι διαμαρτυρίες της Τσέλσι να τον οδήγησαν να μην δίνει τα πέναλτι.

«Σε ένα τέτοιο ματς, όταν έχεις τόσες πολλές διαμαρτυρίες για πέναλτι, μερικές φορές ως διαιτητής, ανησυχείς μήπως να μην σε ξεγελάσει η ομάδα. Οπότε ίσως αυτό να είχε επηρεάσει αρνητικά την αντίληψή μου. Θα μπορούσε να είναι αυτό. Δεν ξέρω σίγουρα, απλά κάνω εικασίες μαζί σου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα είδος εξήγησης, ότι δεν θέλεις να φαίνεσαι ένας διαιτητής που πιέζεται να δώσει πέναλτι. Τότε ίσως αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση πιο αυστηρά κατά κάποιο τρόπο.

Αν είχα VAR σε εκείνο τον αγώνα, είμαι σίγουρος ότι κάποιες από τις αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x