Champions League

Δύο στα δύο η Μάν. Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές σε ευρωπαϊκά νοκ-άουτ, με τους Άγγλους να μετρούν ισάριθμες προκρίσεις. Παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στατιστικά από όλα τα ζευγάρια.

Η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League έβγαλε πραγματικές ματσάρες.

Δύο ζευγάρια έχουν αναμετρηθεί στον τελικό της διοργάνωσης στο παρελθόν (Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009 και το 2011 και Άγιαξ-Γιουβέντους το 1996), Λίβερπουλ και Πόρτο αναμετρώνται ξανά σε νοκ-άουτ Champions League μετά την περσινή εύκολη πρόκριση της αγγλικής ομάδας (5-0 συνολικό σκορ), ενώ από την κληρωτίδα βγήκε και αγγλικός εμφύλιος (Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι). Να σημειωθεί ότι, αυτή είναι πρώτη συνάντηση των δύο συγκεκριμένων αγγλικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά από όλα τα ζευγάρια:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δύο στις δύο προκρίσεις έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Το 2007-08, η Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στον τελικό του Champions League με γκολ του Πολ Σκόουλς στο «Ολντ Τράφορντ» (1-0 συνολικό σκορ). To ίδιο έγινε και την πρώτη φορά που βρέθηκαν οι δύο τους σε διπλές αναμετρήσεις, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1983-84. Η Γιουνάιτεντ προκρίθηκε ξανά, με ανατροπή αυτή τη φορά, νικώντας 3-0 στην Αγγλία, ανατρέποντας την ήττα με 2-0 στην Ισπανία.

Δεν έχουν νικήσει ποτέ φιλοξενούμενος σε διπλές αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ρεκόρ δύο νικών και δύο ισοπαλιών έχουν εντός έδρας, δηλαδή η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Φυσικά, να θυμίσουμε και τους δύο τελικούς μεταξύ των δύο ομάδων, στους οποίους έχει νικήσει η Μπαρτσελόνα. 2-0 το 2009 στη Ρώμη και 3-1 το 2011 στο Λονδίνο.

ΑΓΙΑΞ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Άγιαξ και Γιουβέντους κάνουν repeat του τελικού του 1996, όπου η ιταλική ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια).

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρώνται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πρώτη φορά αγωνίζεται η Τότεναμ κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους στην Ευρώπη από το 1972-73. Τότε, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ εξαιτίας των εκτός έδρας γκολ (Τότεναμ-Λίβερπουλ 2-1, Λίβερπουλ- Τότεναμ 1-0).

Η Τότεναμ έχει επικρατήσει στις τρεις από τις έξι αναμετρήσεις που έχει δώσει κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους στην Ευρώπη, έχει αποκλειστεί όμως στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις. Η μόνη πρόκριση είναι το 1971-72 στο Κύπελλο UEFA κόντρα στη Γουλβς, με συνολικό σκορ 3-2.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΠΟΡΤΟ

Πέρσι, για τη φάση των «16», η Λίβερπουλ επικράτησε 5-0 της Πόρτο στο Ντραγκάο (0-0 στο Άνφιλντ)και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η Λίβερπουλ έχει εντός έδρας ρεκόρ έξι νικών, 3 ισοπαλιών και μίας ήττας, κόντρα σε πορτογαλικούς συλλόγους.

Η Πόρτο έχει αποκλειστεί τις πέντε τελευταίες φορές που έχει βρεθεί με αγγλικούς συλλόγους σε διπλές αναμετρήσεις στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x