Champions League

Είσαι πολύ… Παρί για μια «βασίλισσα»!

Το βάρος της φανέλας της Ρεάλ γονάτισε την Παρί! Αν κι έμεινε πίσω κι απειλήθηκε με ήττα, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια των Γάλλων κι όχι μόνο νίκησε αλλά έγινε αφεντικό της πρόκρισης (3-1)

Πόσα… ψωμιά έχει να φάει ακόμα μέχρι να φτάσει το δικό της μέγεθος υπενθύμισε η Ρεάλ στην Παρί!

Παρόλο που δεν ήταν καλύτεροι των Γάλλων, οι Μαδριλένοι έβγαλαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και μέσα σε τέσσερα λεπτά έγιναν -από αουτσάιντερ- φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (3-1).

Με τον Ρονάλντο να γυρίζει με δικά του γκολ το παιχνίδι, τον Μαρσέλο να υπογράφει τον θρίαμβο και τον Ασένσιο να μετατρέπεται στη «χρυσή αλλαγή» του Ζιντάν (αφού έδωσε δυο ασίστ) η «βασίλισσα» θα πάει ως απόλυτο αφεντικό στη ρεβάνς του Παρισιού.

Άξια της τύχης της η ομάδα του Έμερι, δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που έχασε και παρόλο που δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Ράμος, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη κατώτερη των περιστάσεων.

Το ματς

Με τη λύσσα της ομάδας που δεν της έχει μείνει άλλος στόχος και τη φανέλα που ήταν, είναι και θα είναι βαρύτερη από του αντιπάλου μπήκε στο ματς η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι στρίμωξαν από το πρώτο δευτερόλεπτο τους έκπληκτους Παριζιάνους και πριν συμπληρωθεί πεντάλεπτο μετρούσαν ήδη δυο καλές φάσεις (άστοχο διαγώνιο βολέ του Ρονάλντο και σουτ του Κρόος που έβγαλε ο Αρεολά) και τρία κόρνερ! Δυστυχώς όμως για τη «βασίλισσα», οι Γάλλοι… επιβίωσαν. Και αφού συνήλθαν από τη «θάλασσα» (με τον Νεϊμάρ να παίρνει πρωτοβουλίες) άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, η Ρεάλ ήταν εκείνη που άγγιξε ξανά το γκολ: Όταν ο Ρονάλντο σπατάλησε υπέροχη παράλληλη μπαλιά του Μαρσέλο και πλάσαρε στο… κεφάλι του Αρεολά. Αφού δεν προηγήθηκε λοιπόν η ομάδα του Ζιντάν, έπαθε αυτό που συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις: «Έφαγε» μια κόντρα και έπειτα από ασταθή απόκρουση του Νάτσο σε σέντρα του Εμπαπέ, ο Ραμπιό πάγωσε το «Μπερναμπέου».

Όχι όμως για πολύ… Γιατί η «βασίλισσα» πείσμωσε. Πήγε ν’ απαντήσει άμεσα με ευκαιρία του Ρονάλντο. Και αφού τη γλίτωσε σε κοντινό σουτ του Καβάνι (που αποκρούστηκε τελευταία στιγμή), ξαναμπήκε άμεσα στο κόλπο. Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν ένα ανόητο πέναλτι του Λο Σέλσο στον Κρόος (με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να χρησιμοποιεί το χέρι του στη διεκδίκηση και τον Γερμανό να το εκμεταλλεύεται ιδανικά) ο Ρονάλντο βρήκε την απάντηση. Και με δυνατή εκτέλεση από τη βούλα, έδωσε το σύνθημα γι’ αντεπίθεση.

inner

Ένα σύνθημα ωστόσο που δεν ακολούθησαν οι συμπαίκτες του. Γιατί με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια η Παρί ήταν εκείνη που έψαξε με περισσότερο ζήλο το δεύτερο γκολ. Και θα το είχε βρει, αν ο Νάβας δεν απέκρουε με τα πόδια το κοντινό σουτ του Εμπαπέ ή αν δινόταν πέναλτι στο χέρι, με το οποίο ο Σέρχιο Ράμος σταμάτησε τη «βολίδα» του Καβάνι μέσα από την περιοχή. Τι κι αν προσπάθησε λοιπόν ο Ζιντάν να τονώσει την επίθεσή του (βάζοντας τον Μπέιλ αντί του Μπενζεμά); Η Παρί συνέχιζε να μοιάζει πολύ πιο απειλητική.

Και πλησίαζε όλο και περισσότερο στο γκολ: Με κοντινό πλασέ του Εμπαπέ που έβγαλε δύσκολα ο Ράμος. Με προβολή του Κιμπεμπέ από εκτέλεση κόρνερ που κόντραρε τελευταία στιγμή. Και με γύρισμα του Μπερτσίς που δεν πρόλαβε για λίγο ο Νεϊμάρ. Πού να ήξερε πόσο ακριβά θα πλήρωνε αυτές τις χαμένες ευκαιρίες… Αρκούσε λοιπόν να παίξει ο Ζιντάν το τελευταίο του χαρτί βάζοντας τον Ασένσιο (μαζί με τον Βάθκεθ). Και μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά εκείνος θα αποδεικνυόταν καθοριστικός.

Γιατί ένα δικό του γύρισμα θα προκαλούσε την ασθενή απόκρουση του Αρεολά, από την οποία το γόνατο του Ρονάλντο έφερε τη λύτρωση. Και μια ακόμα δική του ενέργεια θα έφερνε το πλασέ του Μαρσέλο, με το οποίο η Ρεάλ άφησε στον τόπο την Παρί. Σε τέτοιο βαθμό που οι Γάλλοι να μην καταφέρουν ποτέ να συνέλθουν. Και παρόλο που έχασαν καλές ευκαιρίες (με Εμπαπέ και Νεϊμάρ) να μειώσουν τον συντελεστή δυσκολίας της ρεβάνς, θα πάνε εκεί με τον τίτλο του απόλυτου αουτσάιντερ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Νάτσο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο (79’ Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (79’ Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (68’ Μπέιλ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κασίγια, Τεό Ερνάντες, Λούκας Χακίμι, Κόβατσιτς

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπερτσίς, Βεράτι, Λο Σέλσο (84' Ντράξλερ), Ραμπιό, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι (66' Μενιέ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Ντι Μαρία, Ντιαρά, Παστόρε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»




Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x