Champions League

Επιστολή γονιών συλληφθέντων Κροατών στον πρωθυπουργό της χώρας: «Προστατέψτε τους!»

Κοινή επιστολή γονιών των προφυλακισθέντων Κροατών οπαδών στον πρωθυπουργό της χώρας. Ζητούν προστασία των παιδιών τους και εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια και την αντιμετώπισή τους.

Με κοινή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, μια ομάδα γονέων και μελών οικογενειών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που προφυλακίστηκαν μετά τη συμμετοχή τους στην δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια ζητούν κυβερνητική παρέμβαση για την ασφάλεια των παιδιών τους και μια δίκαια δίκη.

«Σας καλούμε ως κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά, μέσα από τη διπλωματία να κάνετε επειγόντως ό,τι είναι δυνατό ώστε οι Κροάτες πολίτες, οι γιοι, τα αδέρφια, οι σύζυγοι και οι πατεράδες μας, που είναι υπό κράτηση μετά από τα επεισόδια με οπαδούς στην Ελλάδα, να είναι πάνω από όλα ασφαλείς καθώς έχουν ήδη δεχτεί απειλές στη διάρκεια των ερευνών. Παρακαλούμε, χρησιμοποιήστε την πολιτική επιρροή της θέσης σας ώστε να έχουν μια δίκαια δίκη και μια αντιμετώπιση που προφυλάσσει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό», αναφέρει η επιστολή που μέρη της δημοσιεύονται στον κροατικό Τύπο.

Παράλληλα, οι οικογένειες των συλληφθέντων εκφράζουν φόβους επικαλούμενες κάποιες εκθέσεις για τις συνθήκες φυλάκισης στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για υπερπληθυσμό στις φυλακές, για διεφθαρμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, για ξυλοδαρμούς ή ακόμη και δολοφονίες! «Ξέρουμε καλά πως τα μέλη των οικογενειών μας θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, αλλά είναι απαραίτητο να μην αντιμετωπιστούν ως δολοφόνοι, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει πως είναι», τονίζουν.

Ακολούθως, καλούν τον πρωθυπουργό της Κροατίας να μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να βρεθεί μια διέξοδος «… από αυτή την ανησυχητική κατάσταση σε διεθνές επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει επόμενο».

Επίσης αναφέρουν πως «… σε ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάστηκαν ονόματα, στοιχεία οικογένειας, αριθμός ταυτοτήτων και άλλα πολλά ενώ κυκλοφόρησε και μια ταυτότητα ενός 19χρονου που φερόταν να είναι ο δολοφόνος του Έλληνα, αλλά δεν σχετίζεται με τον φόνο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x