Champions League

Γκουαρδιόλα: «Πρέπει να κατακτήσουμε το Champions League αν θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα»

Δηλώσεις ενόψει του μεγάλου τελικού του Champions League κόντρα στην Ίντερ, έκανε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παραχώρησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, λίγες μέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League, όπου η ομάδα του θα κοντραριστεί με την Ίντερ!

Ο Καταλανός τεχνικός ανέφερε ότι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του έχει προσφέρει περισσότερα από όσα θα μπορούσε να φανταστεί, στάθηκε στη διαφορά μεταξύ φιλοδοξίας και απληστίας, ενώ τόνισε ότι η Σίτι πρέπει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα ως σπουδαίος σύλλογος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι:

«Έχω φτάσει δέκα φορές στα ημιτελικά του Champions League, έχω βρεθεί σε τρεις τελικούς, νίκησα στους δύο. Τώρα, φτάνω για τέταρτη φορά ως εδώ. Αυτή η διοργάνωση μου έχει δώσει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσα να έχω φανταστεί. Αν η ζωή μου τελείωνε τώρα, θα είχα κατακτήσει μια φορά το τρόπαιο ως ποδοσφαιριστής και δύο σαν προπονητής».

«Το ποδόσφαιρο σου δίνει, αλλά σου παίρνει και πράγματα. Η ζωή είναι άδικη, αλλά αυτό που ήταν άδικο για εμένα, φαίνεται δίκαιο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Έτσι είναι. Πάντα θέλουμε περισσότερα και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος, αλλά όχι άπληστος. Το Champions League μου έχει δώσει πολλές άσχημες στιγμές, οι οποίες με πόνεσαν πολύ και θα βρίσκονται για πάντα στο μυαλό μου. Αλλά μου έδωσε και πολλές όμορφες. Έτσι είναι η ζωή και ο αθλητισμός»
.

Για το ότι η δουλειά του θα κριθεί από το αν θα κατακτήσει το Champions League με τη Σίτι: «Είναι άδικο, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι αν θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα σαν ένας σπουδαίος σύλλογος, πρέπει να ανέβουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Πρέπει να κατακτήσουμε το Champions League, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x