Champions League

Γκριεζμάν πρόκρισης για την Ατλέτικο (video)

Η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Γαλατασαράι στο «Βιθέντε Καλντερόν» και μαζί με την Μπενφίκα, σφράγισαν το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο συνεργασίες των Γκάμπι και Γκριεζμάν στο 13’ και το 65’ ήταν αρκετές για να πάρει τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση η Ατλέτικο Μαδρίτης με αντίπαλο την Γαλατασαράι. Ο Γάλλος συμπλήρωσε τέσσερα γκολ απέναντι στην τουρκική ομάδα, αφού είχε σημειώσει και τα δύο τέρματα στην Πόλη, κόντρα στην «τσιμ-μπομ». Με το αποτέλεσμα αυτό η ισπανική ομάδα, έδωσε και στην Μπενφίκα να πανηγυρίσει την πρόκριση από σήμερα, έστω και αν ήρθε ισόπαλη με την Αστάνα νωρίτερα (2-2). Οι δύο ομάδες θα παίξουν έναν τελικό στο «Ντα Λουζ» για την πρώτη θέση του 3ου γκρουπ, την τελευταία αγωνιστική.


Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

Μπενφίκα 10 9-6
Ατλέτικο Μ. 10 9-2
Γαλατασαράι 4 5-9
Αστάνα 3 4-10


Επόμενη αγωνιστική:

Γαλατασαράι – Αστάνα

Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης

To ματς

Η Γαλατασαράι είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με ένα σουτ του Σνάιντερ που πέρασε έξω από την εστία. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, σε μια φάση όπου οι Τούρκοι είχαν πολλές ευκαιρίες να απομακρύνουν την μπάλα, δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στον Γκάμπι που έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκριεζμάν στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος».

Το πρώτο γκολ της Ατλέτικο:


Στο 16’ ο Γάλλος είχε νέα προσπάθεια για ν’ απειλήσει την εστία της Γαλατά, αλλά ο Μουσλέρα είχε απάντηση, ενώ στο 20ο λεπτό ο Γκάμπι είχε άλλη μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν ν’ ασκούν πίεση και είχαν άλλη μια καλή στιγμή, με τον Μουσλέρα να εξουδετερώνει προσπάθεια του Φιλίπε Λουίς.

Ο Μουσλέρα συνέχισε το εκπληκτικό του κρεσέντο, αφού ο Ουρουγουανός πορτιέρο είχε απάντηση σε προσπάθειες των Καράσκο και Κόκε. Όμως στο 65’ ο Γκριεζμάν με το 2ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι μετά από μια ακόμα υπέροχη ασίστ του Γκάμπι, που πέρασε την μπάλα από τον Χακάν Μπαλτά, έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς και την πρόκριση για τους «ροχιμπλάνκος».

Το δεύτερο γκολ του Γκριεζμάν:



Από εκεί και μετά η Ατλέτικο αναζήτησε και το 3ο τέρμα, αλλά ο Μουσλέρα τόσο σε προσπάθειες του Βιέτο και του Τιάγκο, όσο και σε άλλη μία του Τόρρες επενέβη σωτήρια για να μείνει το ματς στο 2-0.


Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Χοσέ Χιμένες, Γκοδίν, Χεσούς Γκάμεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο (75’ Σαούλ), Κόκε, Καράσκο (71’ Ο. Τόρες), Γκριεζμάν (68’ Βιέτο), Φ. Τόρες

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Τσετζού, Χακάν Μπαλτά (78’ Σινάν Γκιουμούς), Σεμίχ Καγιά, Σαμπρί, Ντεναγιέρ (25’ Ολκάν Αντίν), Μπιλάλ (63’ Ουμίτ Μπουλούτ), Καρατσάν, Οζτεκίν, Σνάιντερ, Ποντόλσκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x