Champions League

Η απόδραση των 11

Η Μονακό ήταν ανώτερη, πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε στη ρεβάνς (0-0), αλλά τελικά η Γιουβέντους, που κλείστηκε πίσω, διαφύλαξε το 1-0 του πρώτου αγώνα και επέστρεψε στα ημιτελικά μετά το 2003.

Η τύχη δεν ευνοεί πάντα τους τολμηρούς και κρίνοντας συνολικά τους δύο αγώνες μάλλον φέρθηκε άδικα στη Μονακό που είδε τη Γιουβέντους παρότι πιέστηκε σθεναρά (για 70’) να φεύγει σαν… κυρία από το «Λουί Ντε» και με την πρόκριση στους «4».

Οι Μονεγάσκοι τα έδωσαν όλα, όμως καμιά προσπάθειά τους δεν αποδείχθηκε αρκετή για να νικηθεί ο Μπουφόν και στο τέλος έμοιαζαν να αποδέχονται την μοίρα τους. Το τελικό 0-0, σε συνδυασμό με το 1-0 υπέρ των Ιταλών στο πρώτο ματς, στέλνει τους «μπιανκονέρι» ξανά σε κλήρωση ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δώδεκα χρόνια.

Το ματς:

Ό,τι πιστεύει ότι έχασε (άδικα) στο πρώτο ματς μπήκε να διεκδικήσει η Μονακό. Και για να συμβεί αυτό χρειαζόταν όχι να περιμένει τη Γιουβέντους, αλλά να τρέξει, να δημιουργήσει και να κάνει αισθητή την παρουσία της για να φτάσει στο γκολ. Αυτό επιδίωξε εξ αρχής με τους «μπιανκονέρι» να επιλέγουν «the Italian way» διαφυλάσσοντας το προβάδισμα που τους έδινε το 1-0 στην έδρα τους.

Κοντόγκμπια και Μουτίνιο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους Ιταλούς και οι πρωταγωνιστές στις δυο ίσως πιο χαρακτηριστικές στιγμές του ημιχρόνου. Ο Μουτίνιο αφού πρώτα αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, υποχρέωσε τον Μπαρζάλι σε παρακινδυνευμένη απομάκρυνση που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε αυτογκόλ. Η επίμαχη φάση όμως ήταν εκείνη με τον Κοντόγκμπια που έγινε... σάντουιτς από Κιελίνι-Βιδάλ στην μεγάλη περιοχή με τον Σκωτσέζο, Κόλουμ να δείχνει «παίζετε».

Η Μονακό είχε την υπεροχή (6-1 οι τελικές προσπάθειες), όμως δεν επιβραβεύθηκε μ’ ένα γκολ που θα έφερνε τον προημιτελικό στα ίσα. Κάτι πάντως που δεν την πτόησε. Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια συνέχισε να πιέζει, κυριάρχησε, ακόμα κι όταν δεν είχε την κατοχή πίεζε έξυπνα, της έλειπε όμως ένα… κλικ όταν έφτασε απέναντι από τον Μπουφόν.

Ακόμα και στη λανθασμένη έξοδο του Ιταλού, υπήρχε ο Εβρά σαν από… μηχανής θεός να τον καλύψει αποσοβώντας τον κίνδυνο πάνω στην γραμμή. Η πίεση συνεχίστηκε, κάτι όμως η γκίνια και οι λανθασμένες επιλογές στερούσαν το γκολ. Θα μπορούσαν, δε, να βρεθούν σε ακόμα χειρότερη θέση όταν από μια τρομερή μπαλιά του Πίρλο βγήκε αντεπίθεση για τη Γιουβέντους, με τους Μοράτα και Τέβες, όμως να μην συνεργάζονται σπαταλώντας την. Ήταν μια μικρή μόνο αναλαμπή πριν ...ξανακλειστεί πίσω, για να αντιμετωπίσει την πιεστική Μονακό. Όταν οι Γάλλοι άρχισαν να ξεμένουν από δυνάμεις όλα άρχισαν να γίνονται πιο εύκολα με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειές τους, αδικώντας όμως κατάφωρα την ομάδα του Ζαρντίμ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Τουλαλάν (46' Μπερμπάτοφ), Κοντόγκμπια, Μουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Καράσκο, Μαρσιάλ (76' Ζερμέν).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ (77' Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (69' Γιορέντε).

Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Γήπεδο: «Λουί ΙΙ»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x