Champions League

«Η Ατλέτικο θα κοιτάξει στον… καθρέφτη»

Μια ομάδα μαχήτρια, σαν και την ίδια, υποσχέθηκε στην Ατλέτικο να συναντήσει στο πρόσωπο του Ολυμπιακού ο Μίτσελ σε συνέντευξή του στην Ισπανία. Τι είπε για τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός σκοπεύει να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο με την ίδια μαχητικότητα και το ίδιο σθένος που έχουν παρουσιάσει οι «ροχιμπλάνκος» τα τελευταία χρόνια, όπως δήλωσε ο Μίτσελ σε συνέντευξή του στην El Mundo Deportivo.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για το μεγάλο ματς της Τρίτης, αλλά και τον Ρομπέρτο δηλώνοντας έκπληκτος που δεν τον ζήτησε κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πώς είναι η ζωή στην Αθήνα;
«Είναι μια υπέροχη πόλη. Αν και η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη, ο κόσμος είναι καλός, όπως και το φαγητό. Ζούμε μια φυσιολογική ζωή».

-Πώς βιώνετε την κρίση;
«Βλέπεις ότι υπάρχει κόσμος που μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Ο δημόσιος τομέας είναι αδύναμος, τα πράγματα όμως είναι καλύτερα στον ιδιωτικό. Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι μαχητές και είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουν».

-Τι θα συναντήσει η Ατλέτικο την Τρίτη;
«Θα βρει στο γήπεδο τον καθρέφτη της. Μια ομάδα σαν κι αυτή. Είμαστε μια ομάδα μαχητών, που θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Το προσπαθήσαμε και πέρσι. Πέρσι μας είχαν όλοι ξεγραμμένους μετά την κλήρωση με την Παρί και την Μπενφίκα. Όταν περάσαμε εμείς αντί για την Μπενφίκα, έλεγαν πως εκείνοι ήταν αδύναμοι, αλλά είδαμε πως έφτασαν στον τελικό του Europa League. Και τώρα η κατάσταση είναι ανάλογη. Για μας είναι μεγάλη πρόκληση να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Ατλέτικο. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε την ψυχή της Ατλέτικο και θα το προσπαθήσουμε».

-Τι είδους ποδόσφαιρο αρέσει στον Μίτσελ;
«Πρέπει να προσαρμόζεσαι. Εμείς είμαστε μια ομάδα που στο πρωτάθλημα έχουμε την κατοχή, είμαστε συνεχώς στην επίθεση. Στην Ευρώπη, όσο κι αν θέλουμε να κάνουμε το ίδιο, δεν είναι εύκολο. Έτσι πρέπει να έχουμε δύο διαφορετικές ομάδες, αλλά με τον ίδιο χαρακτήρα».

-Προσαρμόζεται ένας προπονητής ή ζει και πεθαίνει με τις δικές του ιδέες;
«Ο καθένας έχει τις δικές του μεθόδους. Μου αρέσει η ιδέα να έχεις την πρωτοβουλία και την μπάλα. Πέρσι στο πρωτάθλημα είχαμε 62% κατοχή και στην Ευρώπη το 46%. Ακόμη και η Ατλέτικο, που έφτασε στον τελικό, είχε μικρότερη κατοχή από μας».

-Έχετε στην ομάδα σας τον Ρομπέρτο, έναν από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην Ευρώπη. Με όλο το σεβασμό, τι κάνει αυτός εκεί;
«Πέρασα όλο το καλοκαίρι προσευχόμενος και κάποιος με άκουσε. Πέρσι ήταν πολύ φθηνός, φέτος είχε μια λίγο μεγαλύτερη ρήτρα, όχι τίποτα φοβερό, αλλά και πάλι καμιά ομάδα δεν ήρθε να τον πάρει. Είναι ένας σύγχρονος τερματοφύλακας, που παίζει με τα πόδια, είναι τακτικά έξυπνος και αποτελεί έκπληξη για μένα ότι με τόσες μετακινήσεις τερματοφυλάκων αυτό το καλοκαίρι, δεν τον ζήτησε κανένας. Θα ήθελα να τον δω στην εθνική ομάδα».

-Μετά την κλήρωση με την Ατλέτικο, είπαν πολλοί ότι δεν περνάτε…
«Είναι αλήθεια, αλλά τα ίδια έλεγαν για την Παρί και την Μπενφίκα. Στο ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Ξέρουμε πάντως πως η Ατλέτικο δεν είναι μια ομάδα με μεγάλα ονόματα, αλλά με πραγματικούς άνδρες κι αυτό είναι πιο σημαντικό».

-Έχετε πει πως θαυμάζετε τον Σιμεόνε…
«Είμαι κι εγώ παθιασμένος για το ποδόσφαιρο. Έχω το ίδιο πάθος με τον Σιμεόνε, ίσως και μεγαλύτερο. Ίσως η συμπεριφορά μου να είναι διαφορετική, αλλά όσοι με γνωρίζουν το καταλαβαίνουν. Κι εγώ φωνάζω, κάνω χειρονομίες και δίνω οδηγίες… Απλώς ένας προπονητής στην Ατλέτικο έχει μεγαλύτερη προβολή».

-Τι έχετε μάθει από αυτόν; Αν έχετε μάθε κάτι…
«Με έκανε να σκεφτώ ξανά την ιδέα ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερους αντιπάλους όταν καταφέρεις να πείσεις τους παίκτες σου γι’ αυτό. Επίσης μου έδωσε να καταλάβω τη σημασία των στημένων φάσεων. Όπως κι ότι είναι πιο εύκολο για κάποιον που γνωρίζει καλά μια ομάδα να φέρει αποτελέσματα».

-Κάποιοι λένε πως η Ατλέτικο είναι πολύ σκληρή ομάδα…
«Είναι ομάδα που δεν σου αρέσει να αντιμετωπίζεις και είναι δύσκολο να κερδίσεις. Αφήνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Τα δίνουν όλα και η αλλαγή της ομάδας τα τελευταία χρόνια δείχνει την καλή δουλειά που έγινε».

-Είστε έτοιμος για την επιστροφή στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’;
«Πάντα ως μέλος της Ρεάλ ήταν η μεγάλη μας αντίπαλος. Και πάντα τη θεωρούσα μεγάλη ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x