Champions League

Ισπανία... uber alles!

Τη δική της ιστορία μπορεί να γράψει η Ισπανία στο Champions League καθώς την επόμενη σεζόν, μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία του θεσμού που θα εκπροσωπείται από πέντε ομάδες.

Το κορυφαίο, με διαφορά, πρωτάθλημα των τελευταίων ετών είναι η Primera Divison και έχει τη δυνατότητα να γράψει ακόμη ένα ρεκόρ.

Οι ομάδες της Ισπανίας είναι οι μεγάλες πρωταγωνίστριες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς είναι οι πρώτες σε κατακτήσεις τόσο στο Champions League με 14, όσο και στο Uefa Cup / Europa League με εννέα (μαζί με τις ιταλικές).

Πλέον, η Primera έχει τη δυνατότητα να καταγράψει ένα ακόμη ρεκόρ και να γίνει το πρώτο πρωτάθλημα το οποίο θα εκπροσωπηθεί από πέντε συλλόγους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, η Σεβίλλη, μετά την κατάκτηση του φετινού Europa League, παίρνει απευθείας την πρόκριση για το επόμενο Champions League και θα βρίσκεται στους ομίλους μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Αν παράλληλα προκριθεί και η Βαλένθια (τερμάτισε τέταρτη και θα παίξει προκριματικά), τότε η Ισπανία θα γίνει η πρώτη χώρα με πέντε συλλόγους στον θεσμό.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x