Champions League

«Ξέρανε» τη Νάπολι η Σαχτάρ

Μια εύστοχη Σαχτάρ νίκησε 2-1 τη Νάπολι στο Χάρκοβο στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και την άφησε πίσω στην πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ νίκησε 2-1 τη Νάπολι στο ουδέτερο Χάρκοβο στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και την άφησε πίσω στη βαθμολογία στην προσπάθεια για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, με τους «παρτενοπέι» να είχαν υπολογίσει πως θα έφευγαν με θετικό αποτέλεσμα από την πρώην σοβιετική χώρα.

Ο Τάισον έκανε το 1-0, ο Φακούντο Φερέιρα το 2-0 και ο Μίλικ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το 2-1, όμως οι Ιταλοί δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι Ουκρανοί μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Ρέινα για να σκοράρουν. Και το κατάφεραν στο 15’, μετά από συνδυασμό πολλών παικτών της Σαχτάρ και χωρίς να ακουμπήσουν την μπάλα παίκτες των «παρτενοπέι», με τον Τάισον να κάνει το ωραίο πλασέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι βγήκαν μπροστά και έμεναν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις που έβγαζαν οι γρήγοροι Βραζιλιάνοι των πρωταθλητών Ουκρανίας και ο Πιατόφ «καθάριζε» σε όσες φάσες χρειαζόταν. Οι Γκουλάμ και Καγεχόν πρωταγωνίστησαν στις περισσότερες φάσεις των Ιταλών και με όλα αυτά ολοκληρώθηκε το ημίχρονο στο 1-0 για τη Σαχτάρ.

Οι Ουκρανοί μπήκαν ξανά πιο δυνατά στην αρχή της επανάληψης και, μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες, ο Φακούντο Φερέιρα εκμεταλλεύτηκε την ωραία προσπάθεια των συμπαικτών του και την άστοχη έξοδο του Ρέινα και με κεφαλιά και σε κενή εστία έκανε το 2-0 στο 58'. Οι Μίλικ και Μέρτενς έχασαν ευκαιρίες για τους «παρτενοπέι» και στο 71’ ο Στεπανένκο «κλάδεψε» τον Βέλγο επιθετικό μέσα στην περιοχή, ο Αλαν ευστόχησε στο πέναλτι που δόθηκε και μείωσε σε 2-1. Το γκολ έφερε νέα πίεση της Νάπολι στην εστία του Πιατόφ.

Στο 83’ η καρφωτή κεφαλιά του Κοβαλένκο έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρέινα και στο 85’ ο Μίλικ έχασε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πιατόφ και ο Καγεχόν έχασε την τελευταία ευκαιρία του ματς για τους Ιταλούς.



Τα αποτελέσματα:
Σαχτάρ - Νάπολι 2-1
Φέγενορντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Βαθμολογία:
Μάντσεστερ Σίτι 3
Σαχτάρ 3
Νάπολι 0
Φέγενορντ 0


Η επόμενη αγωνιστική (26/9):
Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ
Νάπολι – Φέγενορντ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x