Champions League

Λάθη και… ρουλέτα άφησαν εκτός τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ από λάθη, έμεινε με δέκα και τελικά ηττήθηκε με 4-1 στα πέναλτι, μετά το 2-2 με τη Λουντογκόρετς. Έμεινε έτσι εκτός Champions League και συνεχίζει στο Europa.

Το επιτυχημένο σερί του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκά προκριματικά έλαβε τέλος, καθώς το 2-2 με τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία έφερε παράταση και πέναλτι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 4-1.

Με δέκα έπαιζε από το 85' η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League. Εκεί, περιμένει η Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Στο μυαλό του κόουτς

Σε σχέση με όσα αναμέναμε πριν το ματς, ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε μία έκπληξη: Την χρησιμοποίηση του Βρουσάι αντί του Ραντζέλοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Βαλμπουενά να μένει κι αυτός στον πάγκο - σε σύστημα 4-3-3. Διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ο Τζολάκης, με την αμυντική τετράδα να απαρτίζεται από τους Ανδρούτσο, Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ και τα χαφ να είναι οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά. Στο αριστερό «φτερό» έπαιξε ο Μασούρας, με μοναδικό προωθημένο τον Ελ Αραμπί.

Ο δε Βάλντας Νταμπράουσκας, επέλεξε Κάλινα στο τέρμα, Ικοκό, Πλαστούν, Βέρντον και Νεντιάλκοφ στην άμυνα, Μπάτζι, Σα και Γκονσάλβες στο κέντρο και Ντεσπόντοφ, Κόουλι στα άκρα, έχοντας μπροστά τον Σωτηρίου.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα. Δύο κακές αντιδράσεις των Μπα-Τζολάκη στο 8’ ανησύχησαν τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Νεντιάλκοφ ήταν άστοχος στο 18ο λεπτό. Ίδια μοίρα είχε και μία προσπάθεια του Ικοκό στο 20’, με τους Πειραιώτες να απειλούν για πρώτη φορά στο 29’, όταν ο Ελ Αραμπί σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει εκτός.

Ωστόσο, ένα δίλεπτο αργότερα, ήρθε το γκολ για την ελληνική ομάδα. Υπέροχη μπαλιά Καμαρά, ακόμη πιο ωραίο σκάψιμο του Μασούρας και... 1-0 από τον Εμβιλά, που δεν αστόχησε από κοντά.



Οι γηπεδούχοι έψαξαν την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, δίχως να έχουν τύχη, με Τζολάκη και Μπα να είναι εξαιρετικοί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εφιαλτικά για την ελληνική ομάδα, καθώς στο 48’ ο Σεμέδο πέτυχε αυτογκόλ μετά από κεφαλιά του Σωτηρίου.



Ο Μασούρας δεν άγχωσε τον Κάλινα με την κεφαλιά του στο 53’, όμως λίγο αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ολυμπιακό.

Στο 56’, ο Ανδρούτσος ανέτρεψε τον Ντεσπόντοφ και έστειλε τον Σωτηρίου στη λευκή βούλα, με τον Κύπριο να ισοφαρίζει και να δίνει το προβάδισμα στους Βούλγαρους.



Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο, καθώς στο 62’ ο Ελ Αραμπί κέρδισε και αυτός πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε κατόπιν μεγάλης καθυστέρησης λόγω... μπλεξίματος για την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Βέρντον.



Ο Τζολάκης επενέβη σε προσπάθειες των Σωτηρίου και Ντεσπόντοφ στα επόμενα λεπτά, ενώ ο Μασούρας απείλησε με υπέροχο δυνατό σουτ στο 82'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα να ζορίσει την ομάδα του Μαρτίνς, που πάντως έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, οι «ερυθρόλευκοι» φυσιολογικά έδωσαν χώρο στη Λουντογκόρετς, η οποία δυσκολευόταν να νικήσει τον Τζολάκη. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με τους Βούλγαρους να εκτελούν πρώτοι.



Αυτοί ήταν και οι πιο ψύχραιμοι, με Σωτηρίου, Σαντάνα, Βέρντον και Σισίνιο να ευστοχούν, ενώ ο Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα άουτ και ο Χασάν είδε τον Κάλινα να αποκρούει. Μονάχα ο Λαλά ευστόχησε, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό...



Τα highlights του αγώνα



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Λουντογκόρετς (Β. Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικοκό (106’ Σισίνιο), Πλαστούν, Βέρντον, Νεντιάλκοφ, Μπάντζι (88’ Σαντάνα), Σα (94’ Ροτάριου), Γκονσάλβες Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου, Κόουλι (106’ Γιάνκοφ).

Στον πάγκο: Παντ, Ίλιεφ, Τερζίεφ, Μανού, Τσιμπότα, Βάντερσον.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (120’ Λαλά), Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (54’ Παπασταθόπουλος), Μ. Καμαρά, Εμβιλά (91’ Κουντέ), Βρουσάι (65’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (88’ Σισέ).

Στον πάγκο: Βάτσλικ, Ονιεκούρου, Α. Καμαρά, Μάρκοβιτς, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς.

MVP: Ο Πιέρος Σωτηρίου πλήγωσε για μία ακόμη φορά τον Ολυμπιακό, σκοράροντας με πέναλτι τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στη ψυχοφθόρο διαδικασία, ενώ από δική του κεφαλιά προήλθε και το αυτογκόλ του Σεμέδο.

Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφελντ
Βοηθοί: Ρόι Χασάν, Ίνταν Γιαρκόνι
4ος: Γκαλ Λέιμποβιτς

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x