Champions League

Με λυτρωτή Μαγκουάιρ και ήρωα Ονάνα γλύτωσε το «εγκεφαλικό» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με χρυσό σκόρερ τον Μαγκουάιρ και ήρωα τον Ονάνα, ο οποίος έπιασε πέναλτι στο 96', η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 1-0 της Κοπεγχάγης στο «Όλντ Τραφορντ», για την πρώτη νίκη της στον 1ο όμιλο.

Δεν έπεισε με την απόδοσή της και αγχώθηκε πολύ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει η νίκη με 1-0 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για ένα ακόμα παιχνίδι της στη φετινή σεζόν και παρά το γεγονός ότι το τρίποντο αποτελούσε… μονόδρομο για εκείνη μετά τις ήττες από Μπάγερν και Γαλατασαράι, η ομάδα του Τεν Χαγκ κάθε άλλο παρά εντυπωσίασε, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει τελικά τη νίκη, με «χρυσό» σκόρερ τον Μαγκουάιρ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ονάνα, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στο 96ο λεπτό!

Έτσι, η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, μειώνοντας στον έναν βαθμό τη διαφορά της από τη Γαλατασαράι.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο:

Γαλατάσαραϊ-Μπάγερν Μονάχου 1-3
(30' πεν. Ικάρντι - 8' Κομάν, 73' Κέιν, 79' Μουσιάλα)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη 1-0
(72’ Μαγκουάιρ)

Η επόμενη αγωνιστική (8/11):

Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι (22:00)
Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη 1-0

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης και υπό συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του θρύλου των «κόκκινων διαβόλων», Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (21/10) σε ηλικία 86 ετών.



Η Κοπεγχάγη λίγο έλειψε να κάνει ακόμα πιο βαρύ το κλίμα στο «Όλντ Τράφορντ», αφού στο 5ο λεπτό «άγγιξε» το γκολ με διπλή ευκαιρία, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και αδράνεια στην άμυνα της Γιουνάιτεντ. Ο Ελιουνούσι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκονσάλβες πλάσαρε στην κίνηση στο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει ξανά στον Ελιουνούσι, του οποίου το σουτ κόντραρε στον Άμραμπατ και κατέληξε κορνερ.



Στο 21’ ο Ράσφορντ απείλησε για χάρη των γηπεδούχων, με τον Γκραμπάρα πάντως να αποκρούει με άνεση, ενώ στο 38΄η Κοπεγχάγη απείλησε ξανά την εστία του Ονάνα, με το πλασέ του Ατσουρί να περνάει ελάχιστα άουτ. Βαρετό σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο, με τη Γιουνάιτεντ να μην αποδίδει τα αναμενόμενα και τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη πριν καν συμπληρωθούν 45 λεπτά αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτη και μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Ονάνα να έχει απάντηση με εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Λέραγκερ, ενώ στο 54’ ο Έρικσεν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκραμπάρα, αλλά ηττήθηκε στη μονομαχία του με τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης. Στο 66’ ο Γκαρνάτσο βγήκε… φάτσα με το τέρμα των Δανών μετά από αντεπίθεση , αλλά άνοιξε την μπάλα δίνοντας το δικαίωμα στον Γκραμπάρα να βγει και να μπλοκάρει.



Τελικά, τη λύση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ο Μαγκουάιρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την όμορφη σέντρα του Έρικσεν, όντας οριακά καλυπτόμενος για οφσάιντ και σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 στο 72ο λεπτό! Στο 78’ Γκαρνάτσο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έκανε κακό τελείωμα, με την Κοπεγχάγη να φτάνει μια «ανάσα» από την ισοφάριση στο 96', όταν ο ΜακΤόμινεϊ έκανε πέναλτι, αλλά ο Ονάνα απέκρουσε την εκτέλεση του Λάρσον, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x