Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι «απειλεί» το αήττητο σερί της Γιουνάιτεντ στο Champions League

Το απόλυτο ρεκόρ των 25 αγώνων δίχως ήττα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να «σπάσει» η Σίτι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της.

Η Μάντσεστερ Σίτι αρνείται να χάσει στο Champions League και θέλει να «σβήσει» το ρεκόρ της Γιουνάιτεντ με το μεγαλύτερο σερί νικών στη διοργάνωση.

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2007 όταν η εξαιρετική ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε εκκίνηση στο Champions League με νίκη επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σκόρερ τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που «πλήγωσε» το σύλλογο της καρδιάς του και ξεκινούσε ένα απίστευτο σερί 25 αγώνων χωρίς ήττα στη διοργάνωση.

Αυτό σταμάτησε στο φινάλε της επόμενης σεζόν και τον τελικό της Ρώμης απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Σαμουέλ Ετό και Λίονελ Μέσι υποχρέωσαν τους «μπέμπηδες» στην πρώτη ήττα ύστερα από 20 μήνες και παράλληλα στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Το τρόπαιο μπορεί να χάθηκε για τον «Φέργκι» και την αρμάδα του, το ρεκόρ των 16 νικών και 9 ισοπαλιών διατηρήθηκε σε βάθος χρόνου μέχρι να το «απειλήσει» τώρα το αντίπαλο δέος της πόλης. Η Μάντσεστερ Σίτι «επιβίωσε» στην τιτανομαχία με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και μετά το μεταξύ τους 3-3 η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού θα κριθεί στην Αγγλία.

Με την ισοπαλία στο «Μπερναμπέου» οι νυν πρωταθλητές Ευρώπης διεύρυναν το αήττητο σερί στο Champions League έχοντας πια 22 αγώνες με 16 νίκες και 6 ισοπαλίες. Για να πιάσουν τους συμπολίτες σε αυτήν την άτυπη «κόντρα» θα πρέπει να μην ηττηθούν μέχρι και τον τελικό και για να τους ξεπεράσουν, οφείλουν να ξεκινήσουν την επόμενη σεζόν με νίκη. Η απάντηση στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x