Champions League

Αποστολή εξετελέσθη από την 4η αγωνιστική: Νίκησαν και προκρίθηκαν στους «16» Σίτι και Λειψία!

Οι Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία επικράτησαν των Γιουνγκ Μπόις (3-0) και Ερυθρού Αστέρα (1-2) και προκρίθηκαν από απόψε στους «16» του Champions League.

Ξεκαθάρισαν τα πράγματα στον 7ο όμιλο του Champions League. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά την πρόκριση στους «16», την οποία εξασφάλισαν από την 4η αγωνιστική τόσο η Μάνστεστερ Σίτι (12β.) όσο και η Λειψία (9β.)!

Οι μεν «πολίτες» επικράτησαν 3-0 υποδεχόμενοι τη Γιουνγκ Μπόις, ενώ οι «ταύροι» αποχώρησαν νικητές (1-2) από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Πλέον, μένει να φανεί ποια εκ των δύο θα πάρει την πρώτη θέση, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα -που έκανε το 4/4 στο γκρουπ- να αποτελεί φυσικά το απόλυτο φαβορί. Υπενθυμίζεται ότι οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν νικήσει στην έδρα της Λειψίας (1-3), την οποία και θα την υποδεχτούν στο «Έτιχαντ» την επόμενη αγωνιστική.

Βεβαίως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την 3η θέση, με τον Ερυθρό Αστέρα και τη Γιουνγκ Μπόις να έχουν από έναν βαθμό (2-2 το μεταξύ τους ματς στη Σερβία).

7ος όμιλος



Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις

Απόλυτη υπέροχη των «πολιτών» κόντρα στους Ελβετούς. Κάτι που, μεταξύ άλλων, αντικατοπτρίζεται και στις 27-0 τελικές!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο 23', με εκτέλεση πέναλτι του Χάαλαντ, παράβαση που κέρδισε ο Νούνιες. Το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Σε μια φάση με υπέροχη ανάπτυξη, που ξεκίνησε από τον Έντερσον και την οποία ολοκλήρωσε -χωρίς παρέμβαση αντιπάλου- με ωραίο πλασέ ο Φόντεν.

Η Σίτι συνέχισε να ελέγχει το τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας και τρίτο γκολ. Ο αρχισκόρερ της χτύπησε ξανά και μάλιστα με εξαιρετικό τελείωμα που έπιασε εκτός περιοχής. Έτσι, ο Χάαλαντ έφτασε τα τέσσερα γκολ στη φετινή διοργάνωση, όλα κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους στο 53', όταν ο Λάουπερ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σαν να έριξε, όμως, έκτοτε ταχύτητα η Σίτι, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι το φινάλε.



Ερυθρός Αστέρας-Λειψία

Πολύ πιο ισορροπημένο το παιχνίδι στη Σερβία. Εκεί όπου η Λειψία πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, αμφότερα από ασίστ του Σλάγκερ.

Το 0-1 έκανε ο Σίμονς στο 8', με τον Οπεντά να φεύγει στην αντεπίθεση στο 77' και να καθαρίζει το ματς.

Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 81', όταν ο Χένρικς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να διώξει. Χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν κάτι περισσότερο μέχρι το φινάλε.



Τα αποτελέσματα στον 7ο όμιλο:

4η αγωνιστική:

Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις 3-0
(23' πεν., 51' Χάαλαντ, 45'+1' Φόντεν)

Ερυθρός Αστέρας-Λειψία 1-2
(81' αυτ. Χένρικς - 8' Σίμονς, 77' Οπεντά)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Τρίτη (28/11)

Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία (22:00)
Γιουνγκ Μπόις-Ερυθρός Αστέρας (22:00)

Η βαθμολογία του ομίλου:

Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις: 3-0, Ερυθρός Αστέρας-Λειψία 1-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x