Champions League

Όρθια στη Δανία η ΑΕΚ Λάρνακας, προβάδισμα με σούπερ Σωτηρίου για Λουντογκόρετς

Με ψηλά το κεφάλι έφυγε από τη Δανία η ΑΕΚ Λάρνακας μετά το ισόπαλο 1-1 κόντρα στη Μίντιλαντ, πηγαίνοντας με ανεβασμένη ψυχολογία στη ρεβάνς της Κύπρου!

Με το ισόπαλο 1-1 έφυγε από τη Δανία και την έδρα της Μίντιλαντ η ΑΕΚ Λάρνακας, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League.

Μάλιστα, οι Κύπριοι λίγο έλειψε να φύγουν με σπουδαίο διπλό από την «MCH Arena», αφού προηγήθηκαν στο 81', αλλά ισοφαρίστηκαν λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης (86').

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να περιμένει στο δικό της μισό του γηπέδου, περιμένοντας τις ευκαιρίες να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 81' ο Γκιούρσκο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μετά από σέντρα-σουτ που μπέρδεψε τον γκολκίπερ των Δανών, όμως στο 86' η Μίντιλαντ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, μετά από εκτέλεση κόρνερ, λάθος έξοδο του Πίριτς και κεφαλιά του Σβιατσένκο.





Στο έτερο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 20:00, η Λουντογκόρετς επικράτησε άνετα 3-0 της ιρλανδικής Σάμροκ, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή της τον Κύπριο Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος σκόραρε δις. Αρχικά στο 26' με τελείωμα από κοντά και στη συνέχεια στο 35', παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα.

Μάλιστα, οι πρωταθλητές Βουλγαρίας έκαναν και το 3-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Ίγκορ, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League.





Τα παιχνίδια για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League:

Καραμπάγκ-Ζυρίχη 3-2
Ζαλγκίρις-Μάλμε 1-0
Πιούνικ-Ντουντελάνζ 0-1
Λουντογκόρετς-Σάμροκ Ρόβερς 3-0
Μίντιλαντ-ΑΕΚ Λάρνακας 1-1
Λίνφιλντ-Μπόντο/Γκλιμτ 21:45
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σκούπι 22:00
Ελσίνκι-Βικτόρια Πλζεν (20/7, 19:00)
Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός (20/7, 20:00)
Φερεντσβάρος-Σλόβαν Μπρατισλάβας (20/7, 21:00)
Ντιναμό Κιέβου-Φενερμπαχτσέ (20/7, 21:00)
Μάριμπορ-Σέριφ (20/7, 21:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x