Champions League

Σκληρό μάθημα με πεντάρα της Μπαρτσελόνα στην Αντβέρπ - Σόου Γκαλένο για Πόρτο κόντρα σε Σαχτάρ

Με την υπογραφή των Φέλιξ και Λεβαντόφσκι, η Μπαρτσελόνα διέλυσε 5-0 την Αντβέρπ, στην πρώτη συμμετοχή των Βέλγων στο Champions League. «Διπλό» (1-3) για Πόρτο επί της Σαχτάρ με σόου Γκαλένο.

Τι εστί Champions League έδειξε στην Αντβέρπ και μάλιστα με… σκληρό τρόπο η Μπαρτσελόνα!

Οι «μπλαουγκράνα» υποδέχτηκαν τους Βέλγους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου, φτάνοντας σε ευρεία επικράτηση με 5-0. Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας του Τσάβι αναδείχθηκε ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα και έβγαλε μία ασίστ, δείχνοντας ότι η θητεία τους Καταλανούς έχει αρχίσει ιδανικά. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο (16/9), κόντρα στην Μπέτις, είχε συνδυάσει με γκολ το πρώτο του ματς ως βασικός.

Σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να κοντράρει η αντίπαλος της ΑΕΚ στα Playoffs του Champions League, μαθαίνοντας από… πρώτο χέρι τις δυσκολίες της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ιστορικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, βρήκε και εκείνος δίχτυα και έφτασε τα 100 γκολ στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις. Έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτο τον Καρίμ Μπενζεμά, όντας πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο (145) και Λιονέλ Μέσι (132).

Την ίδια, επίσης για τον 8ο όμιλο, η Πόρτο άρχισε και εκείνη με το δεξί κάνοντας άνετο πέρασμα (1-3) από τη Γερμανία, όπου φιλοξενήθηκε από τη Σαχτάρ, με τον Γκαλενο να έχει άμεση συμμετοχή και στα τρία της τέρματα (δύο γκολ, μία ασίστ).

8ος όμιλος



Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ

Συντριπτική η υπεροχή της Μπαρτσελόνα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 τελικές έναντι τριών της Αντβέρπ.

Μόλις 11' χρειάστηκαν για να βρουν δίχτυα οι γηπεδούχοι, με το σύνολο του Τσάβι να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα με εξαιρετικούς συνδυασμούς και τον Ζοάο Φέλιξ να γράφει το 1-0 με ωραίο συρτό τελείωμα στην κλειστή γωνία.

Ο Πορτογάλος άσος βρισκόταν σε μεγάλα κέφια και στο 19', μετά από ωραία ενέργεια, ύψωσε στο δεύτερο δοκάρι για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή.

Η Αντβέρπ είχε πιει... θάλασσα και η Μπαρτσελόνα έκανε ό, τι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, την ήθελε και η τύχη, με τον Ραφίνια να κάνει το γύρισμα από δεξιά, την μπάλα να κοντράρει στον Μπατάιγ, να αλλάζει κατεύθυνση και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του. Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ για το πρώτο μέρος.

Ωστόσο, υπήρχε και... συνέχεια. Στο 54' ο Γκάβι, μετά από αλλεπάλληλες κόντρες, πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό σουτ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Champions League! Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Φέλιξ στο 66', πετυχαίνοντας έτσι και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.




Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο

Στο «Volksparkstadion» του Αμβούργου η Πόρτο καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Ακόμα πιο γρήγορα εκείνη (σε σχέση με την Μπαρτσελόνα), άνοιξε το σκορ μόλις στο 8', με τον Γκαλένο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να βάζει από κοντά το πρώτο του γκολ στην αναμέτρηση.

Η αλήθεια είναι ότι οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και συγκεκριμένα στο 13' με την κεφαλιά του Κέλσι. Ωστόσο, ακόμα πιο άμεση ήταν η... ανταπάντηση των Πορτογάλων. Πάλι με τον Γκαλένο, στο 15', με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να αξιοποιεί την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, μπαίνοντας στη φάση και πλασάροντας για το 1-2. Τρία γκολ πριν τη συμπλήρωση ενός τέταρτου αγώνα!

Ο Γκαλένο έκανε ό, τι ήθελε στο ματς και χτύπησε και στο 29' με ωραία κούρσα και γύρισμα από αριστερά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Ταρεμί με πλασέ στην κίνηση.

Η Σαχτάρ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως αποτέλεσμα.



Τα αποτελέσματα στον 8ο όμιλο:

1η αγωνιστική

Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ 5-0
(11', 66' Φέλιξ, 19' Λεβαντόφσκι, 22' αυτ. Μπατάιγ, 54' Γκάβι)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο 1-3
(13' Κέλσι - 8', 15' Γκαλένο, 29' Ταρεμί)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Αντβέρπ-Σαχτάρ Ντόνετσκ (4/10, 19:45)

Πόρτο-Μπαρτσελόνα (4/10, 22:00)

Η βαθμολογία του ομίλου:

Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ: 5-0, Σαχτάρ-Πόρτο: 1-3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x