Champions League

Άλωσε το «Ντα Λουζ» και ετοιμάζει βαλίτσες για ημιτελικά η Λίβερπουλ!

Άλλη κλάση η Λίβερπουλ! Η ομάδα του Κλοπ όποτε πάτησε το γκάζι σκόραρε και με το εμφατικό 3-1 απέναντι στην Μπενφίκα, κλείνει θέση για ημιτελικά. Συγκινητικός ο Βλαχοδήμος που πάλευε μόνος του.

Λίβερπουλ για… πλάκα! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε «βόλτα» στην Πορτογαλία, επικρατώντας άνετα με 3-1 της Μπενφίκα και ετοιμάζει βαλίτσες για τα ημιτελικά του Champions League, με τη ρεβάνς στο «Άνφιλντ» να μοιάζει με τυπική υπόθεση.

Όποτε ήθελε ανέβαζε το τέμπο, δημιουργούσε και σκόραρε η Λίβερπουλ, με τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι χαοτική και η Μπενφίκα να παίρνει απλά το χειροκρότημα για την προσπάθειά της, με τον Βλαχοδήμο να έχει μεγάλες επεμβάσεις κρατώντας το σκορ σε χαμηλό επίπεδο.



Το ματς


Με το πόδι στο γκάζι μπήκε η Λίβερπουλ στο ματς. Απόλυτη κατοχή και υπεροχή, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κυριαρχεί και να δημιουργεί τη μία φάση μετά την άλλη. Σαλάχ, Κεϊτά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Κονατέ στο 17ο λεπτό ήταν αυτός που έδωσε τη λύση όταν με καρφωτή κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον εκτέλεσε τον Έλληνα κίπερ για το 1-0. Στο 25’ ο Βλαχοδήμος βγήκε νικητής ξανά στη μονομαχία με τον Ντίαζ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σαλάχ δεν έφτασε για να κάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Εν τέλει, η Λίβερπουλ βρήκε και δεύτερο τέρμα, με τον «εγκέφαλό» της, Άρνολντ να βγάζει τετ-α-τετ με τρομερή μπαλιά τον Ντίαζ, ο οποίος έσπασε με το κεφάλι στον επερχόμενο Μανέ για το 2-0 στο 34’.





Οι «reds» είχαν κάνει τη δουλειά τους, αλλά συνέχιζαν να δημιουργούν με αμείωτο ρυθμό. Πάλι καλά να λέει και η Μπενφίκα που είχε τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έσωζε ό,τι σωζόταν, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά το σουτ του Ράμος μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Η Λίβερπουλ έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων μπήκε χαλαρά στο δεύτερο μέρος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπενφίκα και «χτύπησε» στην πρώτη φάση που έφτιαξε, με τον Νούνιες να εκμεταλλεύεται το «τσαφ» του Κονατέ για να εκτελέσει τον Άλισον, μειώνοντας σε 2-1 στο 49’.



Το γκολ αυτό έδωσε εξαιρετικό ρυθμό στο ματς, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με το παιχνίδι να γίνεται ροντέο για περίπου ένα τέταρτο. Η Λίβερπουλ από το 65’ και μετά άρχισε να παγώνει τον ρυθμό, ο Κλοπ έκανε ροτέισον ενόψει του ερχόμενου ντέρμπι κορυφής με τη Σίτι, με τους «reds» να αποφασίζουν στο φινάλε να πατήσουν το γκάζι στο τελευταίο τέταρτο. Η πίεση των παικτών του Κλοπ ήταν μεγάλη, η Μπενφίκα είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και ο Ντίαζ χτύπησε το… καμπανάκι στο 82’ , όμως οι γηπεδούχοι δεν το άκουσαν. Κάπως έτσι, πέντε λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός επιθετικός «τιμώρησε» την αμυντική ολιγωρία των Πορτογάλων, όταν δέχτηκε υπέροχη κάθετη του Κεϊτά, πέρασε τον Βλαχοδήμο και σε κενή εστία σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.





MVP: Ο Κεϊτά έκανε φοβερό παιχνίδι, δείχνοντας ότι διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Εκτός από… μηχανάκι είναι και τρομερά δημιουργικός χαφ, έχοντας ασίστ στο τρίτο γκολ που κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x