Champions League

Η κριτική του Ολυμπιακού: Άψογος ο Κουντέ, στα... χνάρια του ο Σουρλής!

Ο Κουντέ ήταν εξαιρετικός και ο καλύτερος του Ολυμπιακού, βοηθώντας τον Σουρλή να κάνει πολύ καλή εμφάνιση, χωρίς κάποιος «ερυθρόλευκος» να υστερήσει.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει δεύτερη νίκη με σκορ 1-0 επί της Νέφτσι στο Μπακού και να εξασφαλίσει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Παρά τις πολλές απουσίες, ο Μαρτίνς είδε τον Κουντέ να κάνει τρομερή εμφάνιση και να καθοδηγεί δίπλα του τον πιτσιρικά Σουρλή, ενώ οι Μασούρας, Βαλμπουενά ήταν εξαιρετικοί επίσης.

Το sportfm.gr περνάει από... ακτίνες Χ τον Ολυμπιακό:

Τζολάκης: Άλλο μια εμφάνιση μέσα από την οποία... μεγάλωσε ο μικρός! Μπορεί να μην έχει κάποια μεγάλη επέμβαση, αλλά δείχνει να καθοδηγεί άριστα τους αμυντικούς του αλλά και να έχει ένα μεγάλο προσόν: Δεν φοβάται να κάνει εξόδους!

Λαλά: Αμυντικά τα πήγε μια χαρά, έχοντας απέναντί του τον εξαιρετικό Λαβάλ, αλλά επιθετικά ήταν κακός. Δεν κατάφερε να περάσει... μισή σέντρα, παρότι είχε ανεβάσματα. Στη βάση για τον Γάλλο μπακ.

Σεμέδο: Βράχος! Με την κλασική ηρεμία που τον διακρίνει, διάβαζε άριστα τις φάσεις και καθάριζε κάθε μπάλα που πήγαινε να... τρυπήσει από τον άξονα τον Ολυμπιακό.

Μάρκοβιτς: Μεστό παιχνίδι από τον Σέρβο στόπερ! Δεν υπέπεσε σε κάποιο μεγάλο λάθος, αλλά δείχνει πως είναι άπειρος κυρίως σε στιγμές που μπορεί να χάσει τη θέση του ή σε άλλες που θέλει να βγάλει με ηρεμία την μπάλα σε καταστάσεις που τον πιέζει ο αντίπαλος.

Ο. Μπα: Πάρα πολύ καλή εμφάνσιη για τον Μπα, που παρότι έλειψε για 3,5-4 μήνες λόγω του προβλήματός του στην μέση, έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο. Πολλές βοήθειες στον Λαλά, σωστές καλύψεις όταν η μπάλα περνούσε από τα χαφ. Ο καλός Μπα θα βάλει δύσκολα στον Μαρτίνς σχετικά με την ενδεκάδα!

Σισέ: Η μεγάλη έκπληξη! Κλήθηκε να αγωνιστεί ως αριστερός φουλ μπακ και τα πήγε περίφημα! Η φάση του γκολ ξεκινάει από την επιμονή του αφού κλέβει, μπουκάρει σαν εξτρέμ στην περιοχή και πλασάρει αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Με πολλά ανεβάσματα, παίρνοντας πρωτοβουλίες και γενικότερα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ως μπακ-χαφ!

Κουντέ: Με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος! Ξέρει να κλείνει χώρους, να κλέβει και να μοιράζει μπάλες... Δίνει τρεξίματα και ηρεμία στον Ολυμπιακό! Παρότι στο δεύτερο μέρος κουράστηκε, πάλι δεν επέτρεπε στη Νέφτσι να κάνει παιχνίδι από τον άξονα, καθοδηγώντας και τον 18χρονο Σουρλή δίπλα του.

Βαλμπουενά: Αγέραστος! Παρότι βαδίζει προς τα 37 του, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δείχνει ότι διαθέτει τρομερή ποιότητα και κάνει τη διαφορά. Βγάζει αυταπάρνηση, προσωπικότητα και τσαμπουκά στο γήπεδο, είναι ο μαέστρος του Ολυμπιακού και καθοδηγεί την ομάδα του.

Σουρλής: Ο Μαρτίνς τον έριξε στα βαθιά και κατάφερε να... κολυμπήσει! Πολλά τρεξίματα, καλός με την μπάλα στα πόδια και έχει την κίνηση του box-to-box χαφ, έχει μέλλον μπροστά του και κάθε φορά που παίζει είναι καλύτερος! Πολλά μπράβο στον νεαρό, να συνεχίσει τη δουλειά και έχει σίγουρα μέλλον...

Μασούρας: Ο άνθρωπος για τις κρίσιμες στιγμές! Όπως με την Μπασακσεχίρ, όπως σε πολλούς ακόμη αγώνες, ο Μασούρας ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και χάρη στο δικό του τέρμα ο Ολυμπιακός πήρε δεύτερη νίκη και προκρίθηκε επί ητς Νέφτσι. Έχει βοηθήσει ξανά πάρα πολύ στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και τακτικά, όντας ίσως ο κορυφαίος μετά τον Κουντέ.

Χασάν: Καλή εμφάνιση, αν είχε βρει και το γκολ θα ήταν στους διακριθέντες! Είχε πολλές στιγμές άχαρο ρόλο, όντας απομονωμένος στην επίθεση αλλά έδωσε και κέρδισε αρκετές μάχες, αποτελώντας το στήριγμα για τους συμπαίκτες του. Είχε και δύο μεγάλες φάσεις, το πρόσημο σίγουρα θετικό από την εμφάνισή του!

Ρατζέλοβιτς: Μπήκε στο 76' και πήρε ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν ημιτελείες. Γενικότερα, είχε όρεξη και προσπάθησε να φανεί όσο μπορούσε στο τέταρτο που αγωνίστηκε...

Βρουσάι: Μπήκε στο 82ο λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί!

Ελ Αραμπί: Μπήκε στο 86ο λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί!

Πέδρο Μαρτίνς: Είχε να αντιμετωπίσει δέκα απουσίες, αλλά δεν πτοήθηκε! Διάβασε τον αντίπαλο, του... έσβησε τον καλύτερο παίκτη (σσ. Λαβάλ) και παρέταξε μια άριστα στημένη ομάδα που ντούμπλαρε τις νίκες για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Κατάφερε να πάρει το... 101% από κάθε παίκτη του, ακόμη και αν έκανε αλχημείες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x