Champions League

Άθλος από τη Σερβέτ των 10 παικτών: Απέκλεισε την Γκενκ στα πέναλτι και την έστειλε στον Ολυμπιακό!

Παρότι έπαιζε με δέκα από το 5’ (!) η Σερβέτ άντεξε ενάντια στην Γκενκ (2-2), έστειλε στο ματς στα πέναλτι κι εκεί νίκησε 4-1, ρίχνοντας τους Βέλγους πάνω στον Ολυμπιακό.

Τι κι αν είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ; Τι κι αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε όλο σχεδόν το ματς; Η Σερβέτ κράτησε την Γκενκ στο 2-2 σε 120’ αγώνα, επικράτησε 4-1 στα πέναλτι και πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους ηττημένους να συνεχίζουν στο Europa, εκεί όπου περιμένει ο Ολυμπιακός!

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, με τον Κριβελί να τραυματίζει με σκληρό μαρκάρισμα τον Χέινεν και να αποβάλλεται – με τον αρχηγό των Βέλγων να αποχωρεί με φορείο!

Η αποστολή των γηπεδούχων έμοιασε σε κάθε περίπτωση να γίνεται πιο εύκολη και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τρεζόρ στο 28’ φάνηκε να να βάζει το ματς στον δρόμο του.

Παρ’ όλα αυτά, μια εκτέλεση φάουλ του Κονιάτ που βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα έφερε το 1-1 οκτώ λεπτά αργότερα!



Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με κεφαλιά του Αροκοντάρε στο 51’, με τη Σερβέτ όμως να μην το βάζει κάτω και να ισοφαρίζει εκ νέου με τον Μπεντιά (63’).

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο μισάωρο, παρά το σφυροκόπημα της Γκενκ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Εκεί, οι Ελβετοί ήταν αλάνθαστοι, με τους Βέλγους να χάνουν την πρώτη και την τρίτη εκτέλεση και μοιραία να μένουν εκτός συνέχειας...

Η Σερβέτ από την άλλη, θα παίξει με τη Ρέιντζερς στον 3ο προκριματικό γύρο, έχοντας εξασφαλίσει πλέον την παρουσία της σε ομίλους.

Έπος γράφει η Κλάκσβικ!


Στη Σουηδία, η απίθανη Κλάκσβικ έγραψε ιστορία, καθώς απέκλεισε επίσης στα πέναλτι τη Χάκεν και έγινε η πρώτη ομάδα από τα Νησιά Φερόε που θα παίξει σε ευρωπαϊκούς ομίλους – καθώς εξασφάλισε έστω το Conference League!

Μετά από ένα ασύλληπτο ματς, που έληξε 2-2 (24’ Σάνα, 48’ Λαγιούνι – 17’, 52’ Φρεντέριγκσμπεργκ) και οδηγήθηκε στην παράταση, όπου σκόραραν οι Σαντίκ (105+1’) και Γκουσιάς (109’) για το 3-3, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι νησιώτες επικράτησαν 5-4.



Αντίπαλος της Κλάκσβικ στον επόμενο γύρο η Μόλντε, που έκανε μεγάλη ανατροπή στο τέλος, καθώς επικράτησε 2-0 (74’ αυτ. Εστ, 89’ Μπραϊνχίλντσεν) του Ελσίνκι εντός έδρας και πέρασε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 2-1.

Τέλος, η Μακάμπι Χάιφα νίκησε 2-1 (33’ Σερί, 85’ Τζαμπέρ – 20’ πέν Ταλάλ) με ανατροπή τη Σέριφ Τιρασπόλ και έστειλε επίσης το ματς στην παράταση, όπου πέτυχε άλλα δύο γκολ (105+2’ Ντέιβιντ, 107’ Σουράνοφ) και πήρε το εισιτήριο.

Βασικός για τους ηττημένους έπαιξε ο Κώστας Αποστολάκης, που είδε την ομάδα του να μένει με εννέα παίκτες λόγω αποβολών στο 86’ και στο 90+4’, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο έξτρα ημίωρο και να χάσει 4-1.

Αντίπαλος της Μακαμπι στον 3ο προκριματικό γύρο, η Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x