Champions League

Οπαδοί της Άιντραχτ χαιρετούν ναζιστικά στις εξέδρες του «Βελοντρόμ»!

Σάλο έχουν προκαλέσει στιγμιότυπα που καταγράφηκαν στην εξέδρα της Άιντραχτ στη Μασσαλία και απεικονίζουν οπαδούς της να χαιρετούν ναζιστικά. Καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο γερμανικός σύλλογος.

Την τεταμένη ατμόσφαιρα που ούτως ή άλλως υπήρχε στο ματς του Champions League με τη Μαρσέιγ πυροδότησε η συμπεριφορά οπαδών της Άιντραχτ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν (με ανταλλαγή καπνογόνων και φωτοβολίδων) φίλοι της γερμανικής ομάδας καταγράφηκαν σε βίντεο να χαιρετούν ναζιστικά.

Αν και απεικονίζεται λοιπόν πάνω από ένας, ο σύλλογος της Φρανκφούρτης κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο πάντως καταδίκασε, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο σύλλογος διαχωρίζει εντελώς και τελείως τη θέση του από το μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα του Champions League με τη Μαρσέιγ, όπου έγινε μια χειρονομία που έμοιαζε με ναζιστικό χαιρετισμό.

Οι αντισημιτικές ιδέες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αμετάβλητες αξίες και ρίζες του συλλόγου.

Το άτομο που φαίνεται στο βίντεο και που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, παρουσιάστηκε αυτόβουλα στους εκπροσώπους των φιλάθλων της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα και αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία για αντισημιτικά κίνητρα.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα διεξαγάγει λεπτομερή έρευνα για τα γεγονότα και τη συμπεριφορά του εμπλεκόμενου ατόμου».




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x