Champions League

Όταν ανταμώνουν οι παλιόφιλοι στο «σεντόνι»

Η χθεσινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ πέρα από αρκετά ενδιαφέροντες ομίλους και μεγάλες αναμετρήσεις, επεφύλασσε και συναντήσεις παλιών γνώριμων στην διοργάνωση.

Και επίσημα … Τσάμπιονς Λιγκ πλέον, για τη νέα χρονιά! ΟΚ, υπήρχαν και τα προκριματικά, η κλήρωση των ομίλων στο Μονακό όμως σηματοδοτεί ουσιαστικά το ξεκίνημα της σεζόν για την πιο λαμπρή ποδοσφαιρική γιορτή. Για μια ακόμα χρονιά, σε αυτή τη γιορτή, παλιοί φίλοι και γνώριμοι ανά την Ευρώπη θα τεθούν αντιμέτωποι. Το ποιος θα χαρεί ή όχι από αυτές τις συναντήσεις, θα φανεί στο γήπεδο…

Μπαρτσελόνα – Μάντεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα - Σέλτικ, Group C

Κάποτε θα συνέβαινε και αυτό. Να επιστρέψει δηλαδή ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Βαρκελώνη, απέναντι στην παλιά του αγάπη. Στη νέα του περιπέτεια πλέον στο Νησί, με τη Μάντσεστερ Σίτι, θα επιχειρήσει – εκτός από τους εγχώριους τίτλους – να κυνηγήσει και το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να το πετύχει βέβαια, θα χρειαστεί να ξεπεράσει κάποια σημαντικά εμπόδια, με πρώτο τους «μπλαουγκράνα». Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι θα τα πουν για πρώτη φορά σε επίπεδο ομίλων, αφού οι δυο προηγούμενες συναντήσεις τους ήταν για τους «16» του θεσμού, τη διετία 2013-2015. Και στις δυο χαμογέλασε η Μπάρτσα, όντας αήττητη και στα 4 παιχνίδια. Τώρα ;

Με την επάνοδο της στα «αστέρια», η Σέλτικ θα αντιμετωπίσει εκ νέου την Μπαρτσελόνα. Οι «Κέλτες» πήραν μια μεγάλη νίκη απέναντι στους Καταλανούς με 2-1 στο «Σέλτικ Παρκ», το φθινόπωρο του 2012, ενώ στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, μαζί με αυτές και της περιόδου 2013/14, η ομάδα του «Καμπ Νου» επικράτησε σε όλες, με χαρακτηριστικό το 6-1 του Δεκεμβρίου του 2013.

Mπάγερν Μονάχου – Ατλέτικο, Aτλέτικο – Aϊντχόφεν, Group D

Είναι νωπές ακόμα για τους Βαυαρούς οι μνήμες του περσινού ημιτελικού. Καταφέρνοντας να πάρει μια οριακή πρόκριση, χάρη στο εκτός έδρας γκολ (1-0, 1-2), η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πανηγύρισε μια ακόμα συμμετοχή σε τελικό, που ωστόσο της βγήκε … ξινή στο τέλος. Βέβαια, πριν ακόμα φτάσει εκεί, οι «ροχιμπλάνκος» είχαν αντιμετωπίσει στους «16» την Αϊντχόφεν, η οποία είχε σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι της (0-0 και τα δυο ματς) και έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.

Eκτός από την περσινή τους συνάντηση, οι Μαδριλένοι μετράνε και δυο ακόμα νίκες (3-0, 2-1) απέναντι στην PSV, για τους ομίλους του θεσμού το 2008/09. Μάλλον και οι Ολλανδοί αλλά και οι Γερμανοί θα περιμένουν τις φετινές αναμετρήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να πάρουν τη δική τους ρεβάνς…

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ, Group F

Tα δυο αφεντικά του ομίλου, έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Σπόρτινγκ και Λέγκια Βαρσοβίας. Οι μάχες Βεστφαλών και Μαδριλένων πάντως, πάντα έχουν ενδιαφέρον και αρκετά γκολ. Στη σεζόν ’97-’98 και για την ημιτελική φάση, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντόρτμουντ (2-0, 0-0) στον δρόμο για το - τότε - 7ο τρόπαιο της. Η εκδίκηση για τους Γερμανούς, αν και καθυστερημένα, ήρθε με … εμφατικό τρόπο! Τόσο στη φάση των ομίλων, τη σεζόν 2012/13 (2-1, 2-2), όσο και στα ημιτελικά, χάρη στο 4-1 και το σόου του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Η ομάδα των Κλοπ, Γκέτσε, Ρόις πέρασε τελικά στον τελικό της διοργάνωσης του 2013 (Το αγχωτικό 2-0 στον επαναληπτικό δεν την επηρέασε). Οι δυο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους και την επόμενη χρονιά, για τους «8». Πάλι με αγχωτικό τρόπο, νίκη με 3-0 και ήττα με 2-0, την πρόκριση «τσέκαραν» οι Ισπανοί.

Γιουβέντους – Σεβίλλη, Λιόν – Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Group H

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος η Γιουβέντους θα βρει απέναντι της τους Σεβιγιάνους. Στο παιχνίδι του Τορίνο, η «Βέκια Σενόρα» νίκησε εύκολα με 2-0, ενώ στον επαναληπτικό της Ανδαλουσίας, ήταν η σειρά της Σεβίλλης να κερδίσει, με 1-0. Με αυτή τη νίκη μάλιστα εξασφάλισε και την 3η θέση που την έβαλε πέρυσι στο δρόμο για το τρίτο σερί Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη, η Λιόν θα βρει μπροστά της ξανά τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ξυπνώντας έτσι μνήμες από το … αξέχαστο 1-7 στο Ζάγκρεμπ, την περίοδο 2011/12.

Eπιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x