Champions League

Στη ρέντα δεν πηγαίνεις κόντρα

Στο ποδόσφαιρο δεν πηγαίνεις ποτέ κόντρα στη ρέντα και ο Μαουρίτσιο Ποτσέτινο το έκανε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λίβερπουλ έφτασε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας της Τότεναμ στον χθεσινό τελικό με 2-0 και η αλήθεια είναι πως την εξέλιξη του αγώνα δεν την περίμενε ούτε ο… Γιούργκεν Κλοπ.

Οι κόκκινοι πήραν το ματς «ξεκούραστα». Τόσο «ξεκούραστα» που δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Το πέναλτι άλλωστε που έδωσε ο Σκόμινα στα 25 δευτερόλεπτα δημιούργησαν μια «συνθήκη» υπέρ της Λίβερπουλ που δεν ήταν εύκολο ν’ ανατραπεί.

Μπορεί να πει πολλά κάποιος για την φάση του πέναλτι και την απόφαση του Σκόμινα. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν επίσης πολλά για τον Κλοπ και τους παίκτες της ομάδας του μεγάλου λιμανιού της Αγγλίας.

Τα περισσότερα από αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφορικά με το αν η Λίβερπουλ άξιζε να σηκώσει την κούπα για έκτη φορά στην ιστορία της.

Από τον χθεσινό πάντως τελικό της Μαδρίτης υπάρχει ένα στοιχείο που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και δεν αφορά τη νικήτρια του τελικού. Αφορά την ομάδα που έχασε τον αγώνα και ειδικότερα τον προπονητή της.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και η δουλειά του Αργεντινού κόουτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παρουσία των spurs στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο οφείλουμε να σταθούμε σε μια επιλογή του Μαουρίτσιο που δεν βοήθησε την ομάδα του. Για την ακρίβεια μάλλον ζημίωσε την αγωνιστική εικόνα της Τότεναμ και αυτή ήταν η απόφαση του Αργεντίνου προπονητή να χρησιμοποιήσει τον Κέιν και ν’ αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Λούκας Μόουρα.

Ο Λούκας ήταν αυτός που είχε δώσει την πρόκριση στην Τότεναμ με τα τρία γκολ που πέτυχε στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον Άγιαξ. Ο Μαουρίτσιο αποφάσισε να τον αφήσει εκτός και να βάλει τον Κέιν που είχε να παίξει δύο μήνες.

Έπαιξε κι έχασε ο προπονητής της Τότεναμ γιατί δεν έλαβε υπόψιν του έναν «άγραφο νόμο» του τζόγου. Εμείς τζογαδόροι δεν είμαστε αλλά κουβεντιάζοντας με φίλο που αρέσκεται να παίζει από χαρτιά μέχρι ρουλέτα, μας είπε μια μυθική ατάκα που βρίσκει πεδίο εφαρμογής σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Και φυσικά και στο ποδόσφαιρο. «Δεν πηγαίνεις ποτέ κόντρα στην ρέντα». Και ο Λούκας είχε ρέντα, είχε άστρο με τα αυτά που έκανε στον ημιτελικό του Άμστερνταμ. Ο Μαουρίτσιο τον άφησε εκτός βασικού σχήματος για να παίξει ο ανέτοιμος Κέιν και η Τότεναμ έπαιξε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες.

Ο προπονητής της Τότεναμ πήγε κόντρα στην ρέντα. Έπαιξε κι έχασε. Κι όταν θυμήθηκε τον Λούκας ήταν αργά, αν και η μεγάλη φάση των λονδρέζων στο φινάλε του ματς από τον Βραζιλιάνο έγινε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x