Champions League

Τα έξι αγκάθια της Ντόρτμουντ για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει απόψε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, σε μία αναμέτρηση με πολλές εκπλήξεις.

Θα είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής και σίγουρα από τα πιο αμφίρροπα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αναμετρηθούν σήμερα το βράδυ (21:45) για την φάση των ομίλων του Champions League.

Μία Μπορούσια Ντορτμουντ η οποία μπορεί να γίνει επικίνδυνη αντιπάλους για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αυτά είναι τα 6 σημεία τα οποία θα πρέπει να προσέξουν οι «μερένχες» απέναντι στους Βεστφαλούς.

1. Η ταχύτητα της Ντόρτμουντ:

inner
Το σύνολο του Τούχελ είναι πολύ γρήγορο κυρίως από την μέση και μπροστά. Ντεμπελέ και Ομπαμεγιάνγκ μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα των «μερένχες» ιδιαίτερα αν οι Καρβαχάλ και Νάτσο προωθούνται συχνότερα.

2. Νέοι και «πεινασμένοι» για νίκη:
inner

Η Ντόρτμουντ είναι μία νεανική ομάδα και θέλει να αφήσει το στίγμα της. Τα μεγάλα ονόματα των Μικχιταριάν, Χούμελς, Γκιντογκάν και Λάιτνερ αποχώρησαν βάζοντας στα ταμεία της ομάδας πολλά εκατομμύρια ευρώ και φέρνοντας στην θέση τους παίκτες όπως οι Σίρλε, Γκέτσε, Ντεμπελέ, Ρόντε, Γκερέιρο, Μπαρτρά, Μορ, Μερίνο, Μπούρνιτς και Μπαντόφσκι . Η ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 22,5 χρόνια.

3. Εξαιρετική φόρμα:
inner

Έρχεται από ένα σερί τεσσάρων νικών σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και με μεγάλα σκορ. Είναι τρεις βαθμούς πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και έχουν χάσει μόνο από την Λειψία.

4. Η δυσκολία των «μερένχες» στην Γερμανία:
inner

Οι Ισπανοί έχουν κερδίσει μόλις τα 4 από τα 29 παιχνίδια στην Γερμανία. Ειδικότερα, η Ρεάλ στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις της στο «Βεστφάλεν» δεν έχει καμία νίκη.

5. Οι οπαδοί:
inner

Το κίτρινο «τοίχος» των οπαδών της Ντόρτμουντ είναι πάντα γεμάτο και γνωστό παγκοσμίως για τον «τρόμο» που προκαλεί στους αντιπάλους. Σε μία συνέντευξη του ο Σβαϊνστάιγκερ είχε πει: «Αυτό που με τρόμαζε περισσότερο όταν παίζαμε με την Ντόρτμουντ ήταν το «τοίχος» των οπαδών της ».

6. Ο Τόμας Τούχελ:
inner

Ο Τούχελ είναι ένας τεχνικός που βαδίζει στα χνάρια του Πεπ Κουαρντιόλα έχοντας την τακτική πάντα στο μυαλό του. Του αρέσει να παίζει με πάθος και να ανεβάζει ψηλά την άμυνά του. Ελέγχει τα πάντα στην ομάδα του από τις ώρες που θα κοιμηθούν οι παίκτες μέχρι την διατροφή τους.

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x