Champions League

Της έκανε by… bus!

Το κανονικό πούλμαν της Τσέλσι τράκαρε στο Παρίσι αυτό του Μουρίνιο όχι! Η Παρί διψούσε για εκδίκηση, όμως το γκολ των «μπλε» έκανε όλη τη ζημιά και το 1-1 τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

Με τον… δοκιμασμένο τρόπο πήρε η Τσέλσι προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Champions League. Με την συνηθισμένη τους αμυντική τακτική στα εκτός έδρας ματς, οι «μπλε» έφυγαν με το 1-1 από την έδρα της Παρί και έχουν το πάνω χέρι στην μάχη για το εισιτήριο.

Ελαφρώς καλύτερο ξεκίνημα στο ματς για τους Γάλλους, που ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους ζορίζοντας του αντίπαλους αμυντικούς. Τελικά, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά κόντρα στη ροή του αγώνα και να πάρουν το προβάδισμα σε ένα καθοριστικό σημείο με τον Ιβάνοβιτς. Το ίδιο… κόλπο έκαναν και οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, βρίσκοντας την απάντηση στο 54ο λεπτό με τον Καβάνι. Από εκεί και πέρα οι Παριζιάνοι πίεσαν την σφιχτή άμυνα των «μπλε», που όμως κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τσακίρ την ισοπαλία.

Σε δύο εβδομάδες η ρεβάνς στο Λονδίνο.

Το ματς:



Πολύ συντηρητικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Από τη μία ήταν βέβαιο πως η Τσέλσι θα πετούσε… το μπαλάκι της κατοχής στην Παρί, ωστόσο, αυτή δεν έδειξε ιδιαίτερα θερμή επιθετικά. Η ομάδα του Μουρίνο έχασε μέτρα στο γήπεδο, λόγω της τρομερής δουλειάς του Ματουϊντί στα χαφ και οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα την άμυνα του Κουρτουά.

Οι Παριζιάνοι παρέμειναν στην επίθεση και έψαχναν τον τρόπο που θα πλησιάσουν τα την εστία των «μπλε». Αυτό έγινε τελικά έπειτα από κόρνερ στο 34’, όταν ο Καβάνι άγγιξε με κεφαλιά το γκολ, όμως ο Βέλγος γκοκλκίπερ με εξαιρετική επέμβαση του είπε «όχι». Παρά τον ενθουσιασμό που επικρατούσε στις κερκίδες, η Τσέλσι σήκωσε κεφάλι και χτύπησε από το πουθενά… Ο Αζάρ μετέτρεψε με εξαιρετικό τακουνάκι σε εξαιρετική την κακή σέντρα του Τέρι και ο Ιβάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό. Η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει πριν το ημίχρονο, όμως οι Άγγλοι έμειναν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό τους πλάνο και κράτησαν το 1-0 μέχρι τα αποδυτήρια.

inner

Όπως αναμενόταν, η ομάδα του Μουρίνιο έχοντας το προβάδισμα, μπήκε πολύ προσεκτικά στο δεύτερο 45λεπτο, όμως οι Γάλλοι την… πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα. Στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη (54’), ο Καβάνι με πανέξυπνη σκαστή κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Κουρτουά κάνοντας το 1-1. Το «Παρκ ντε Πρενς» πήρε φωτιά μετά το γκολ και έδωσε ώθηση στους παίκτες του Μπλαν, που έψαχναν άμεσα και το δεύτερο γκολ. Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι παρέμεινε σε παθητικό ρόλο, περιμένοντας κάποιες ενέργειες του Αζάρ για να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών και με τους Ματουϊντί και Βεράτι να έχουν κουραστεί κάπως, η πίεση της Παρί εξασθένισε. Πάντως, η ομάδα του Μπλαν παρέμεινε στην επίθεση και δεν το έβαλε κάτω, όμως η αντίπαλη άμυνα δεν έκανε ξανά το λάθος. Μια ατομική ενέργεια του Κάβανι στο 80’ θα μπορούσε να είχε δώσει στην ομάδα του τη νίκη, όμως το σουτ του έφυγε δίπλα από την εστία. Στο φινάλε αν και η Τσέλσι «ροκάνισε» τον χρόνο κινδύνεψε, όμως ο Κουρτουά έδιωξε την κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς κρατώντας την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:



Παρί (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Ματουϊντί, Βεράτι, Λαβέτσι (81’ Παστόρε), Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Στον πάγκο: Ντουσέ, Καμαρά, Μπάεμπεκ, Ντιν, Ραμπιό, Κιμπεμπέ

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Φάμπρεγας (83’ Όσκαρ), Ραμίρες, Γουίλιαν (79’ Κουαδράδο), Αζάρ, Κόστα

Στον πάγκο: Τσεχ, Φιλίπε Λουίς, Τσούμα, Ντρογκμπά, Ρεμί

Διαιτητής: Κουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Παρκ ντε Πρενς

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x