Champions League

Το πιο δύσκολο ματς (και) για τον Λεμονή

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Τάκης Λεμονής επέστρεψε στον πάγκο του Ολυμπιακού και καλείται να δώσει τις πρώτες λύσεις σ΄ένα τόσο δύσκολο ματς, όπως το αποψινό με την Γιουβέντους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους, σ΄ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο είναι κάτι...παραπάνω από δύσκολο για την ομάδα του λιμανιού. Και τούτο μάλιστα δεν έχει να κάνει μόνο με τη δυναμικότητα της ιταλικής ομάδας αλλά και την κατάσταση, αγωνιστική και ψυχολογική, στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Κακά τα ψέματα, οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να διαχειριστούν ένα μεγάλο ματς υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ένα ματς που θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο ακόμα και αν οι πειραιώτες είχαν κερδίσει σε όλους τους προηγούμενους αγώνες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν είναι πολύ εύκολο ν' απαριθμήσει κάποιος τα προβλήματα στον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών Ελλάδος.

Προβλήματα κι αδυναμίες που αφορούν το ανασταλτικό αλλά και το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού κι έχουν “πληγώσει” σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πειραιώτες. Ο Λεμονής λοιπόν επέστρεψε στον πάγκο των “ερυθρόλευκων” και καλείται να δώσει τις πρώτες λύσεις σ΄ένα τόσο δύσκολο ματς και μάλιστα δυο μέρες μετά την επιστροφή του στο “τιμόνι” των πειραιωτών.

Εδώ λοιπόν υπάρχει κι ένα μεγάλο δίλημμα ή αν προτιμάτε ένα μεγάλο ρίσκο για τον Έλληνα τεχνικό, αναφορικά με τις επιλογές του για το αποψινό ματς. Πόσο πρέπει ν' ανακατέψει την “τράπουλα” ο Λεμονής; Χρειάζεται να φέρει άμεσα τα πάνω κάτω στην εντεκάδα του Ολυμπιακού; Θα είναι όφελος για τον Ολυμπιακό να γίνουν εφτά ή οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα ή κάτι τέτοιο θα προσκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα;

Είναι σε θέση να παίξει ο Μποτία ώστε να πάρει το ρίσκο ο 57χρονος κόουτς; Κι απ' την άλλη πλευρά το ερώτημα “πως να παίξει στο Τορίνο όταν λείπει δυόμιση μήνες”; Ο Ολυμπιακός που ήξερε ο Λεμονής στο φινάλε της περσινής σεζόν έχει πολλές διαφορές σε σχέση με την ομάδα που αναλαμβάνει τώρα και δεν αναφερόμαστε μόνο στα νέα πρόσωπα. Μιλάμε και για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι “ερυθρόλευκοι” και τα ζητήματα με τα οποία καλείται ν' ασχοληθεί ο νέος προπονητής είναι πολλά.

Αυτή τη στιγμή όμως τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα των πρωταθλητών Ελλάδος είναι θέμα που θ' απασχολήσει τον Λεμονή από το πρωί της Πέμπτης. Οφείλει όμως να επισημάνει κάποιος ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο ματς που θα μπορούσε να τύχει στον Λεμονή, στην επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Το σίγουρο όμως είναι πως αυτοί που πρέπει να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο (ειδικά στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού) είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γνωρίζουν φυσικά ότι με τα λάθη που έχουν κάνει στα προηγούμενα ματς έδωσαν δικαιώματα και το πλήρωσαν ακριβά και το ζητούμενο είναι να δείξουν τουλάχιστον καλύτερη συνοχή και συγκέντρωση, που θα τους επιτρέψει να περιορίσουν τα ατομικά λάθη.

*Σε ότι αφορά τη Γιουβέντους, καταλαβαίνει κάποιος ακόμα κι απ' τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου, τι σημαίνει για τους “μπιανκονέρι” το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Γιούβε ηττήθηκε στην πρεμιέρα απ' την Μπάρτσα και θέλει στο πρώτο της εντός έδρας ματς στον όμιλο να πάρει τη νίκη.

*Με βάση τα όσα αναφέρουν οι Ιταλοί, ο σχηματισμός των πρωταθλητών Ιταλίας θα είναι άκρως επιθετικός, δείγμα και αυτό του βαθμού δυσκολίας που έχει η αποψινή αναμέτρηση για τους πειραιώτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x