Champions League

Λύτρωσε την Τσέλσι ο Λουκάκου – Βάλσαμο για τη Γιουβέντους

Με τέρμα του Λουκάκου στο 69’, η Τσέλσι επικράτησε 1-0 της Ζενίτ στο Λονδίνο. Γιατρικό στις πληγές της Γιουβέντους, που ξεκίνησε με διπλό (0-3) στο Μάλμε.

Με αρκετό… άγχος, αλλά με θετικό τρόπο ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε τον Μάιο η Τσέλσι, που λύγισε τη Ζενίτ (1-0) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τον 8ο όμιλο του Champions League.

Λυτρωτής των πρωταθλητών Ευρώπης -ποιος άλλος;- ο Ρομέλου Λουκάκου, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 69’.

Βάλσαμο για τις πληγές που της έχει ανοίξει η προβληματική εκκίνηση στη Serie A, αποδείχθηκε το ταξίδι στη Σουηδία για τη Γιουβέντους, η οποία πέρασε με άνεση από την έδρα της Μάλμε (0-3) και κέρδισε ηρεμία.

Από το πρώτο μέρος καθάρισαν οι «μπιανκονέρι», που προηγήθηκαν στο 23’ με τον Άλεξ Σάντρο και βρήκαν ακόμα δύο τέρματα στο φινάλε του ημιχρόνου (45’ πέναλτι Ντιμπάλα, 45’+1’ Μοράτα).

Στο Λονδίνο, η Τσέλσι τα… χρειάστηκε αφού ήταν αρκετά φλύαρη, ωστόσο βρήκε τον τρόπο για να κάμψει την αντίσταση της Ζενίτ, η οποία στεκόταν όρθια για 69 λεπτά.

Κάπου εκεί όμως μίλησε ο Λουκάκου, ο οποίος ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα και με κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κρίτσιουκ για το 1-0.

Στο 80', οι Ρώσοι άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Τζιούμπα αστόχησε εξ επαφής σε προβολή που επιχείρησε.



Στο Μάλμε, η προβληματική Γιουβέντους βρήκε γιατρικό για την… άρρωστη εικόνα που παρουσιάζει στο ξεκίνημα της περιόδου κι έφτασε σε ένα διπλό ηρεμίας (0-3).

Με τον αριστερό μπακ Άλεξ Σάντρο να μετατρέπεται σε φορ, η Γηραιά Κυρία προηγήθηκε στο 23’ και δικαιώθηκε για την κυριαρχία της.

Στο 45’, ο Ντιμπάλα ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» κι έγραψε το 0-2, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (45’+1’) ήρθε το 0-3 από τον Μοράτα, που εκμεταλλεύτηκε την τραγική αντίδραση της αντίπαλης άμυνας και νίκησε από κοντά τον Ντιαβαρά.

Η πρώτη αγωνιστική του 8ου ομίλου:
Τσέλσι-Ζενίτ 1-0
(69’ Λουκάκου)

Μάλμε-Γιουβέντους 0-3
(23’ Άλεξ Σάντρο, 45’ πεν. Ντιμπάλα, 45’+1’ Μοράτα)

Η βαθμολογία:
1. Γιουβέντους 3 β. (3-0)
2. Τσέλσι 3 β. (1-0)
3. Ζενίτ 0 β. (0-1)
4. Μάλμε 0 β. (0-3)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου

Ζενίτ-Μάλμε (19:45)
Γιουβέντους-Τσέλσι (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x