Γενικά

Μεγαλώνει το City Football Group: Αγοράζει και την Μπαΐα

Έτοιμο να προχωρήσει στην αγορά και της βραζιλιάνικης Μπαΐα είναι το City Football Group, το οποίο μεταξύ άλλων κατέχει τις Μάντσεστερ Σίτι, Τζιρόνα και Παλέρμο.

Στην αγορά ακόμη μιας ομάδας, της 12ης συνολικά, προχωράει το City Football Group. Ο όμιλος που κατέχει τις μετοχές της Μάντσεστερ Σίτι μεταξύ άλλων, ετοιμάζεται να αποκτήσει και την Μπαΐα, ομάδα που αγωνίζεται στη β’ κατηγορία της Βραζιλίας.

Αν και η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά, σύμφωνα με το Goal, η CFG έχει κάνει προσφορά 135 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 90% των μετοχών του συλλόγου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο σύλλογος θα γίνει ανώνυμη εταιρεία και ο πρόεδρος Γκιγέρμε Μπελιντάνι θα παραμείνει στη θέση του, ενώ στη διαδικασία αγοράς θα καλυφθεί και το χρέος των 58 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο ο αραβικός όμιλος θα έμπαινε στη Βραζιλία, όπου η CFG είχε ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της Ατλέτικο Μινέιρο, για την οποία είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο μια προσφορά 181 εκατ. ευρώ!

Τον περασμένο Απρίλιο το City Football Group έκανε πίσω τελικά και δεν προχώρησε στην αγορά της ολλανδικής Μπρέντα, παρότι υπήρχε απόλυτη συμφωνία. Οι υπόλοιποι έντεκα σύλλογοι που ανήκουν στον εν λόγω όμιλο είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Τζιρόνα, Τρουά, Παλέρμο, Νιου Γιορκ Σίτι, Μέλμπουρν Σίτι, Γιοκοχάμα Μαρίνος, Μοντεβιδέο Σίτι Τορκ, Σιντσουάν Γιουνίου, Μουμπάι Σίτι και Λόμελ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x