Europa Conference League

Τα 10 γκολ σε δυο ματς με ΠΑΟΚ, το Ιντερτότο και ο… Γιοβάνοβιτς: Το ελληνικό παρελθόν της Μπεϊτάρ

Πλούσιες αναμνήσεις στον ΠΑΟΚ -και όχι μόνο- φέρνουν οι προηγούμενες φορές που η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ βρέθηκε στον δρόμο ελληνικής ομάδας.

Μνήμες από δυο αξέχαστα ματς αναβιώνει στον ΠΑΟΚ το όνομα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Πριν προκύψουν σήμερα ως αντίπαλοι του «δικέφαλου του Βορρά» στον β’ γύρο του Conference League, οι Ισραηλινοί είχαν βρεθεί ξανά απέναντί του πριν από 23 χρόνια.

Και οι αναμετρήσεις για τον α’ γύρο του τότε Κυπέλλου UEFA αν μη τι άλλο προσέφεραν πλούσιες συγκινήσεις.

Στην πρώτη απ’ αυτές η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε επικρατήσει 3-1 στην Τούμπα, με γκολ του αλησμόνητου Πατρίτσιο Καμπς, του Ναλιτζή κι ένα αυτογκόλ του Κοέν.



Στη ρεβάνς ωστόσο, παρόλο που οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να καθαρίζουν πρόωρα την πρόκριση (με γκολ των Κατσαμπή και Ναλιτζή), πήγαν να την κάνουν θρίλερ.

Γιατί δέχθηκαν τρία γκολ ως το 62’ και χρειάστηκε η είσοδος του Καφέ και κάποιες σωτήριες επεμβάσεις του Τοχούρογλου για να ισοφαρίσουν εντέλει στο 90’ με τον Κωνσταντινίδη και να πανηγυρίσουν την πρόκριση με το 3-3.



Οι συνθέσεις της ρεβάνς

Μπεϊτάρ: Κοέν, Χαλφόν, Σάβιτς, Στογιανόφσκι, Γκανόν, Σάντορ (48' Χαντάντ), Αμπούκσις, Ρόσο, Ταλάζνικοφ (35' Σιβίλια), Ζόλταν (46' Αμπερσίλ), Μιζράχι

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Ουντέζε, Αμπονσά, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Καμπς (62' Καφές), Ναλιτζής (90' Σπάσιτς), Οκκάς (72' Εγκωμίτης).

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, τη σεζόν 1993-94 η Μπεϊτάρ είχε την πρώτη της ελληνική εμπειρία, η οποία ήταν επίσης… τραυματική.

Αντιμετώπισε τον Ηρακλή στο πλαίσιο των ομίλων του θρυλικού Κυπέλλου Ιντερτότο και ηττήθηκε 2-1.

Μάλιστα το πρώτο γκολ του «γηραιού» (πριν δώσει τη νίκη στο 80' ο Παπαδόπουλος) το είχε σημειώσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5’ ο σπεσιαλίστας Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x