Europa Conference League

Έριξε στα σχοινιά τον ανήμπορο ΠΑΟΚ η Λέφσκι!

Σοκ για ΠΑΟΚ στη Σόφια! Η ομάδα του Λουτσέσκου αποδείχθηκε ανέτοιμη για τις απαιτήσεις του ματς κόντρα στη Λέφσκι και ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τους Βούλγαρους και αναζητεί μεταμόρφωση εν όψει Τούμπας.

Και τώρα… τρέχει ο ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί; Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τη Λέφσκι στη Σόφια, δείχνοντας ότι είναι φανερά ανέτοιμος, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν πίσω στα σκορ μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα από το γκολ του Βέλτον, που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κάργα, που γύρισε με το κεφάλι την μπάλα προς την άμυνά του, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε στο 19’ από τον Μπαρί, όταν οι παίκτες του Λουτσέσκου καθυστέρησαν πολύ να οργανωθούν στο αμυντικό τρανζίσιον και έτσι έκαναν τη δουλειά των Βούλγαρων πάρα πολύ εύκολη.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες, αμφότερες στο πρώτο ημίχρονο με Σβαμπ και Κάργα, ενώ αν ψάχνει ένα ευχάριστο νέο εν όψει της συνέχειας, αυτό ήταν η παρουσία του Νάρεϊ που μπήκε στο 57' και αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε σχέση με τους άφαντους Κουαλιάτα και Ντάντας.

ΠΑΟΚ: Ήττα 2-0 από τη Λέφσκι στη Σόφια

Στο μυαλό του κόουτς

Χωρίς εκπλήξεις συγκριτικά με ό,τι δοκίμαζε όλο αυτό το διάστημα παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς ο σχηματισμός παρέμεινε στο γνωστό 4-2-3-1, με τον Σάστρε να παίζει δεξιά αντί του Λύρατζη λόγω του τραυματισμού του Βιεϊρίνια πριν από την έναρξη, τον Κάργα να είναι όπως αναμενόταν στο πλάι του Ίνγκασον, ενώ αριστερά ξεκίνησε ο Σοάρες.

Αμυντικά χαφ ήταν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, έχοντας τον Ντάντας μπροστά τους, ενώ στα άκρα ήταν οι Ζίβκοβιτς και Κουαλιάτα, με τον Κούτσια να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Ό,τι και να είχαν σχεδιάσει οι προπονητές των δύο ομάδων στη θεωρία, πήγε… περίπατο στην πράξη, καθώς από τη μία όσο αισιόδοξος άνθρωπος και να είναι ο προπονητής της Λέφσκι, αποκλείεται να είχε μελετήσει τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα του, ενώ και ο Λουτσέσκου όσο ανήσυχος και να παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, είναι αδύνατον να φανταζόταν ότι η ομάδα του θα δεχόταν γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ωστόσο, αυτό έγινε και μάλιστα ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για την απειρία που θα έχει φέτος, καθώς ο Κάργας με πολύ φθηνό τρόπο γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς την άμυνά του και ο Βέλτον που είχε… μυριστεί το λάθος σούταρε με δύναμη, ανοίγοντας το σκορ. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξαν να έχουν τρόπο για να αντιδράσουν αρχικά με το σουτ του Σβαμπ, αλλά πριν καταφέρουν να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους, η Λέφσκι έκανε και το 2-0 στο 19’ με το σου του Μπαρί, έπειτα από κάκιστο αμυντικό τρανζίσιον του ΠΑΟΚ, που μετά βίας πρόλαβε να γυρίσει τρεις παίκτες στην άμυνά του.

ΠΑΟΚ: Ήττα 2-0 από τη Λέφσκι στη Σόφια

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ απείλησε μία φορά με την κεφαλιά του Κάργα, αλλά περισσότερο κινδύνευσε η άμυνά του με τρίτο γκολ, με τον Κοτάρσκι να φωνάζει «παρών» σε δύο περιπτώσεις.

Ο Λουτσέσκου επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο να μην προχωρήσει σε αλλαγές, κάτι για το οποίο δεν δικαιώθηκε, αφού περισσότερο χάθηκε χρόνος, παρά έδειξαν κάτι διαφορετικό οι Ντάντας, Κουαλιάτα και Ζίβκοβιτς. Τελικά, στο 58’ ο Ρουμάνος προπονητής πέρασε εκτός τους Ντάντας και Κουαλιάτα, έβαλε ως εξτρέμ τον Νάρεϊ (αρχικά δεξιά, βάζοντας τον Ζίβκοβιτς αριστερά) και τον Κούρτιτς δίπλα στον Σβαμπ, αφού ο Αουγκούστο μετατέθηκε ως «10».

ΠΑΟΚ: Ήττα 2-0 από τη Λέφσκι στη Σόφια

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο ζωηρός και πιο δραστήριος λόγω Νάρεϊ, που δεν φοβήθηκε να ζητήσει και να πάρει μπάλες, ωστόσο φαινόταν η έλλειψη ενός επιθετικού στην περιοχή με εκτόπισμα, καθώς ο Κούτσιας πολλές φορές χανόταν στα πιο δυνατά κορμιά της άμυνας των Βούλγαρων.

Βέβαια, ακόμα κι όταν πέρασε ο Μπράντον, δεν άλλαξε το παραμικρό, ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος, την ίδια ώρα ο Σάστρε ήταν επικίνδυνος για την ίδια του την ομάδα αμυντικά, οπότε το 2-0 έμεινε απόλυτα φυσιολογικά μέχρι το τέλος, που μοιραία δίνει τεράστιο προβάδισμα στη Λέφσκι.

MVP: Προφανώς δεν υπάρχει κανένα νόημα να ψάξει κανείς κάποιον διακριθέντα από τον ΠΑΟΚ. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Βέλτον, που σκόραρε και γενικότερα υποχρέωσε τον Σάστρε σε ένα εφιαλτικό βράδυ στο ανασταλτικό κομμάτι.



Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Σοάρες – Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ (71’ Φιλίπε Σοάρες) – Ζίβκοβιτς (78’ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (57’ Κούρτιτς), Κουαλιάτα (57’ Νάρεϊ) – Κούτσιας (71’ Μπράντον)

Το Live της αναμέτρησης όπως το κάλυψε το sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x