Europa Conference League

Το προφίλ της «ελληνικής» Χάιντουκ που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον γ' γύρο του Conference

Δείτε το προφίλ της Χάιντουκ των Λέκο, Λιβάγια, Οφόε και Σάρλια, που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Conference League.

Την παρουσία του στον γ' προκριματικό γύρο του Conference League εξασφάλισε την Πέμπτη (3/8) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 4-1 στην έδρα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ εάν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 40'!

Επόμενη αντίπαλος για την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου η Χάιντουκ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται την άλλη Πέμπτη (10/8) στο Σπλιτ και το δεύτερο στην Τούμπα στις 17 του μήνα (οι ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα).

Σε ό, τι αφορά λοιπόν τη Χάιντουκ, επρόκειτο για τη χειρότερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσαν να είχαν οι Θεσσαλονικείς, βάσει και των υπόλοιπων υψοψήφιων αντιπάλων τους.

Πώς ξεκίνησε τη σεζόν



H επικείμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει κάνει το 2/2 στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος στην Κροατία, επικρατώντας των Ντινάμο Ζάγκρεμπ (1-2) και Ριέκα (1-0). Μάλιστα, η νίκη κόντρα στην πρώταθλήτρια στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής ήρθε με ανατροπή, με τον Λιβάγια να κάνει το 1-1 και τον Οφόε να βγάζει την ασίστ για το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, έξι μέρες νωρίτερα οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί, με την Ντινάμο να επικρατεί 1-0 στον τελικό του Super Cup.








Τι έκανε πέρυσι


Συνιστά την, παραδοσιακά, δεύτερη δύναμη του κροατικού ποδοσφαίρου, έχουσα 8 πρωταθλήματα έναντι 24 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και την περασμένη σεζόν, με τη Χάιντουκ να τερματίζει στη 2η θέση και στο -10 από την αντίπαλό της. Την ίδια στιγμή αναδείχθηκε Κυπελλούχος Κροατίας, το 8ο σχετικό τρόπαιο στην ιστορία της. Επίσης, έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας.

Το... γεμάτο «γνωστούς» ρόστερ


Φυσικά, είναι ένα σύνολο… γεμάτο γνώριμους στο ελληνικό κοινό. Σε επίπεδο ρόστερ, στις τάξεις της κροατικής ομάδας βρίσκονται οι πρώην άσοι των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, Λιβάγια, Σάρλια και Οφόε, αντίστοιχα. Ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ο άλλοτε βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ, Ιβάν Λέκο, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Ιγκόρ Τούντορ στον «δικέφαλο του Βορρά» τη σεζόν 2015-16.

Ο Λιβάγια συνιστά και τον κορυφαίο της παίκτη, μετρώντας 61 γκολ και 29 ασίστ σε 90 συμμετοχές μετά την αποχώρησή του από την «Ένωση» και επιστροφή του στις τάξεις της το 2021. Άλλωστε, αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής Κροατίας, με την αξία του στο transfermarkt να κυμαίνεται στα 8 εκατ. ευρώ. Επόμενος στη σχετική λίστα με 6 εκατ. ευρώ είναι το σπουδαίο ταλέντο, Λούκα Βούσκοβιτς, ο οποίος είναι μόλις 16 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Συνολικά, η αξία του ρόστερ της Χάιντουκ φτάνει τα 50,20 εκατ. ευρώ.

Η Χάιντουκ αγωνίζεται στο «Stadion Poljud» χωρητικότητας 34 χιλιάδων θεατών και έχει ως χρώματα το μπλε και το κόκκινο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x