Europa Conference League

Η κριτική της ΑΕΚ: Μάνταλος, Τζαβέλλας, Ανσαριφάρντ και το… χάος!

Η ΑΕΚ είχε κακή απόδοση, με λιγοστούς ποδοσφαιριστές της να βγαίνουν μπροστά αλλά να μην καταφέρνουν να σώσουν την ομάδα τους από την ήττα.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα και μάλιστα με ανατροπή από την Βελέζ Μόσταρ (2-1), έχοντας ορισμένους ποδοσφαιριστές της σε κάκιστη ημέρα και… μόνο τους Μάνταλο, Ανσαριφάρντ, Τζαβέλλα να ξεχωρίζουν!

Το sportfm.gr περνάει από... ακτίνες Χ τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2021/22

Τσιντώτας: Δεν φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, αφού είναι το τέλειο σουτ. Ακόμη και στην εστία να ήταν δύσκολα θα το έβγαζε, ωστόσο στο δεύτερο δεν έχει καλή τοποθέτηση και δεν κάνει καν προσπάθεια να αποσοβήσει το τελείωμα. Μέσα σε όλα, έχει και μια κάκιστη πάσα στο τελευταίο δεκάλεπτο που παραλίγο να βγάλει τετ-α-τετ έναν αντίπαλο.

Μπακάκης: Δεν ήταν κακός, αλλά ούτε και… σούπερ! Αμυντικά δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα παρότι είχε να αντιμετωπίσει τον Ντε Σόουζα που είναι ταχύτατος, ενώ επιθετικά δεν είχε πολλά ανεβάσματα και δεν κατάφερε να υποστηρίξει τον Λιβάι.

Σβάρνας: Είχε κακές τοποθετήσεις σε ορισμένες φάσεις, αφήνει τον Ζάιροβιτς να ρολάρει πάνω του και να σκοράρει στο δεύτερο γκολ και γενικότερα δεν ήταν σταθερός.

Τζαβέλλας: Ο καλύτερος της άμυνας. Πέραν των δύο μεγάλων ευκαιριών που έχει να σκοράρει, είναι ο μόνος που βγάζει σωστά την μπάλα από πίσω, δεν πανικοβάλλεται από το πρέσινγκ των αντιπάλων του και δεν κάνει… γιόμες στο πουθενά και βγάζει χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο.

Λόπες: Πολύ κακός! Ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Τσόσιτς, ενώ ανέβαινε από την πλευρά και ο Οβτσίνα με αποτέλεσμα να τον βάζουν στην μέση. Όσες φορές προωθήθηκε, δεν έβγαλε… μισή σωστή σέντρα!

Σιμάνσκι: Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο μοιραίος λόγω της φάσης που χάνει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων για να ισοφαρίσει. Ωστόσο, σε σχέση με τον Σάκχοφ τα πήγε συγκριτικά καλύτερα, βοηθώντας κυρίως στο πρέσινγκ του πρώτου μέρους και στην κυκλοφορία της μπάλας από το 60ο λεπτό και μετά.

Σάκχοφ: Ήταν αρκετά βαρύς και έδειχνε κουρασμένος, συνεχίζοντας τις κακές εμφανίσεις από το φινάλε της περασμένης σεζόν. Προφανώς από τη στιγμή που ο Λε Ταλέκ είναι ανέτοιμος ακόμη και ο Γαλανόπουλος στα πιτς παίρνει φανέλα βασικού, αλλά δεν δικαιώνει τις προσδοκίες που υπάρχουν γι’ αυτόν.

Γκαρσία: Αρκετά απομονωμένος και χωρίς βοήθειες, πήρε πολλές ενέργειες αλλά οι περισσότερες ήταν ημιτελείς! Γενικότερα, ήταν έξω από τα νερά του και παρότι ήθελε έδειξε να μην μπορεί. Οι Βόσνιοι είχαν διαβάσει καλά το παιχνίδι του, τον ντούμπλαραν και δεν του άφησαν χώρο να δημιουργήσει για τον εαυτό του ή τους συμπαίκτες του.

Μάνταλος: Ίσως ο καλύτερος της ΑΕΚ. Με πολλά τρεξίματα, γυρίζοντας πολλές φορές αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα και να την βγάλει μπροστά, κάτι που εμφανώς τον κούρασε και «εξαφανίστηκε» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όλες οι φάσεις σχεδόν έχουν έρθει από τα πόδια του, είχε εξαιρετικές εκτελέσεις στις στατικές μπάλες.

Αλμπάνης: Ξεκίνησε το ματς ορεξάτος, βγάζει την ασίστ αλλά στη συνέχεια εξαφανίζεται από το παιχνίδι. Σε αυτό παίζει ρολο το γεγονός πως η ΑΕΚ έπαιζε αρκετά από την άλλη πλευρά, αχρηστεύοντας τον ουσιαστικά.

Ανσαριφάρντ: Έκανε την δουλειά του με το παραπάνω αλλά αυτό δεν έφτανε. Υποδειγματικό πλασέ στο ξεκίνημα, «γλύφει» την μπάλα από την ασίστ του Μάνταλου για να σκοράρει εκ νέου και το τέρμα του να μην μετρήσει λανθασμένα, ενώ έχει και μια εξαιρετική κάθετη-μισό γκολ στον Λιβάι που δεν εκμεταλλεύεται. Λειτούργησε ως σκαλοπάτι πολλές φορές και ήταν πάρα πολύ θετικός.

Μιτάι: Μπήκε και σαφώς διόρθωσε τα αμυντικά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας καλύτερη εικόνα από τον Λόπες. Δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ούτε είχε πολλά ανεβάσματα και δεν φάνηκε επιθετικά.

Τάνκοβιτς: Δεν φάνηκε στο παιχνίδι, αφού η ΑΕΚ συνέχιζε να παίζει στην πλευρά του Λιβάι διαρκώς και πήρε λίγες μπάλες από τη στιγμή που μπήκε στη θέση του Αλμπάνη.

Αραούχο: Μπήκε στο τελευταίο 25λεπτο αλλά είναι ζήτημα αν ακούμπησε τρεις φορές την μπάλα, αφού δεν έφτανε με τίποτα και με κανέναν τρόπο στα πόδια του.

Λε Ταλέκ: Για ένα δεκάλεπτο μπήκε, πρόλαβε να φτιάξει μια υποψία φάσης. Δείχνει προς το παρόν πιο βαρύς, σαφώς και δεν μπορεί να κριθεί όμως αφού δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα το ελάχιστο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε.

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: Το γεγονός πως Αραούχο, Βράνιες, Λε Ταλέκ δεν είναι ακόμη έτοιμοι του… έδεσε τα χέρια, κατεβάζοντας μια ομάδα κατά τα 10/11 ίδια με την περσινή. Η ΑΕΚ δεν είχε, όμως, δημιουργία και φαντασία, δεν έφτιαξε φάσεις και έδειξε πως θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Δεν είδαμε το πρέσινγκ ψηλά που ζητάει, προφανώς όμως να υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης από την προετοιμασία. Γενικότερα, πρέπει να βρει τρόπους να περάσει στην ομάδα του για να διασπάει αντιπάλους που παίζουν με κοντά τις γραμμές και μαζεύονται στο «καβούκι» τους, όπως έκανε η Βελέζ Μόσταρ στο δεύτερο μέρος.

Βελέζ Μόσταρ: Αν αρκετοί την υποτίμησαν, έδειξε ότι είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Προφανώς και δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι μια ομάδα που έχει προσανατολισμό στο γήπεδο, οι παίκτες της κρατάνε μπάλα και τις θέσεις τους και βγάζουν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Τακτικά ήταν καλή, αλλά αμυντικά έχει κενά, ειδικά όταν έχει την μπάλα στα πόδια της και προσπαθεί να δημιουργήσει. Πρσες και Τσόσιτς ήταν εξαιρετικοί, ταχύτατος και επικίνδυνος ο Ντε Σόουζα (σσ. Μπραντάο), ενώ και ο Ίσιτς, ένας εκ των δύο στόπερ, είχε καλή απόδοση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x