Πολλαπλά οφέλη είχε, σύμφωνα με τον Χενκ Τεν Κάτε, η σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Στουρμ Γκρατς στο Europa League. Πέραν της πρόκρισης, που εύκολα ή δύσκολα λογικά θα έρθει, ο Ολλανδός τεχνικός εστίασε στα θετικά που θα προσδώσει στη ψυχολογία της ομάδας εν όψει των επόμενων αγώνων.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χενκ Τεν Κάτε:
Μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόκριση θεωρείται όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει περάσει;
«Είναι μεγάλη νίκη η σημερινή και μπορεί βαθμολογικά να μην έχουμε περάσει ακόμα αλλά παίρνει από πάνω μας την πίεση ενόψει της συνέχειας».
Η Γαλατασαράϊ κέρδισε πόσο θα επηρεάσει αυτό τη μάχη για τη πρώτη θέση;
«Τώρα με ενδιαφέρει να χαρώ αυτή τη νίκη και να πάμε πίσω και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Όλοι έχουν ξεχάσει πόσο σημαντικό ματς είναι. Οπότε χαιρόμαστε τη νίκη και από αύριο στρέφουμε τη προσοχή μας στο ματς παιχνίδι με τον Λεβαδειακό»
Η αλλαγή του Καραγκούνη είχε να κάνει με την τακτική η λόγο τραυματισμού;
«Όχι δεν ήταν τακτικής είχε ένα πρόβλημα με τον προσαγωγό του. Προσέχετε τι γράφετε γιατί τα Ελληνικά μου βελτιώνονται».
Μετά τα όσα έγιναν χθες είχατε έναν επιπλέον λόγο να πανηγυρίσετε τη νίκη;
«Δεν θέλω να μιλήσω για τα χθεσινά. Αυτό είναι κάτι που θα κάνει ο σύλλογος. Το μόνο που θέλω να πω είναι συγχαρητήρια στην ομάδα η οποία πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό απόψε. Χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη».
Θεωρείτε ότι η εμφάνιση του Λέτο ψυχολογικά θα του δώσει κάτι;
«Σίγουρα θα τον βοηθήσει μια εμφάνιση σαν τη σημερινή. Ήταν κουρασμένος το τελευταίο διάστημα. Ήρθε σε εμάς χωρίς να είναι 100 έτοιμος σε φυσική κατάσταση. Τώρα είναι έτοιμος. Το σώμα του αντέδρασε στη κούραση. Είναι στο στάδιο επανόδου και βλέπετε ότι ο Λέτο στη καλή του μέρα είναι πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό και είναι καλό που επέστρεψε. Το σώμα είναι σαν τη μηχανή του αυτοκινήτου, χρειάζεται τη βενζίνη για να κινηθεί και μερικές φορές το ίδιο και ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τη ξεκούραση για να επανέλθει».
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, είδατε τη Στουρμ να μη μπορεί να απειλήσει και για αυτό βγήκατε περισσότερο μπροστά;
«Διαφωνώ με αυτό καθώς στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο πρώτο 20 λεπτο είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο και θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει. Αντίστροφα ο αντίπαλος μας έπαιξε διαφορετικά οπότε τότε υπήρξε περισσότερος χώρος για μας για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε».
Από τη μεριά του ο προπονητής της Στουρμ, Φράνκο Φόντα, είπε: «Χάσαμε 1-0, κάτι το οποίο γνωρίζετε. Δυστυχώς η επίθεση μας δεν ήταν δυναμική και δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ. Δεν είμαι απογοητευμένος από το παιχνίδι μας. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Η επίθεση μας δεν μπόρεσε να σκοράρει. Και για αυτό και φέραμε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα έλειψαν αρκετοί παίκτες από τη Στούρμ και δεν είχαμε όλα τα ατού μας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι παίζαμε κόντρα σε μια ομάδα πολύ καλή, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται για πάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον αντίπαλο και την ποιότητα που κατά τη γνώμη του διαθέτει: «Έχουν πολύ καλές πιθανότητες να πάνε μπροστά αλλά θα εξαρτηθεί και από τον αντίπαλο που θα βρουν, καθώς επίσης και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ομάδες».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






