Europa League

Ο Ντούσαν της… Νταντί

Πριν δύο μήνες είδε την εθνική του ομάδα να αποκλείει την Ιταλία και να προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας της Νταντί Γιουνάιτεντ, Ντούσαν Πέρνις, δήλωσε στη σκωτσέζικη «Daily Record» πως ανάλογη έκπληξη μπορεί να πετύχει και η ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League.

Πριν δύο μήνες είδε την εθνική του ομάδα να αποκλείει την Ιταλία και να προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας της Νταντί Γιουνάιτεντ, Ντούσαν Πέρνις, δήλωσε στη σκωτσέζικη «Daily Record» πως ανάλογη έκπληξη μπορεί να πετύχει και η ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League.

«Είδα τη Σλοβακία να νικά την Ιταλία στο Μουντιάλ και αυτό αποδεικνύει ότι πολλές φορές τα φαβορί δεν κερδίζουν. Δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες σε αυτό το ματς, αλλά δείτε τι έγινε. Είμαι ένας από τους λίγους παίκτες της Νταντί με ευρωπαϊκή εμπειρία και θα προσπαθήσω να τη μοιραστώ με τα άλλα παιδιά. Παρότι δεν έχουμε την ίδια εμπειρία με την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο, έχουμε ομαδικό πνεύμα και αποφασιστικότητα και το έχουμε αποδείξει», δήλωσε ο 26χρονος γκολκίπερ που ήταν αναπληρωματικός στο Μουντιάλ.

Όσο για το «κλειδί» του αγώνα της Πέμπτης, ανέφερε: «Το να κρατήσεις το μηδέν στην έδρα σου είναι ό,τι πιο σημαντικό σε διπλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν στον πρώτο αγώνα δεν δεχτείς γκολ, έχεις μεγάλες πιθανότητες για τον επαναληπτικό. Συνεπώς οι ελπίδες μας για πρόκριση θα εξαρτηθούν από την αμυντική μας συμπεριφορά. Ακόμη και το 0-0 θα ήταν φανταστικό αποτέλεσμα και θα είχαμε έναν μεγάλο αγώνα στη ρεβάνς της Αθήνας».

Ο ίδιος δεν δείχνει να ανησυχεί για την «καυτή» ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και ελπίζει σε ανάλογο κλίμα και στον πρώτο αγώνα από τους οπαδούς της Νταντί. « Πέρυσι αντιμετώπισα ως παίκτης της Ζίλινα την Παρτιζάν και τη Χάιντουκ Σπλιτ. Το πάθος των οπαδών στα γήπεδα των δύο αυτών ομάδων ήταν πολύ μεγάλο και πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα αντιμετωπίσουμε και στη Αθήνα, γιατί οι Έλληνες αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο και θέλουν να πάει καλά η ομάδα τους. Όμως σαν επαγγελματίες παίκτες που είμαστε θα πρέπει να μην επηρεαστούμε. Θέλω να πιστεύω πως και οι δικοί μας οπαδοί θα κάνουν πολύ… θόρυβο την Πέμπτη. Η παρουσία τους θα μας βοηθήσει πολύ. Αν τους δώσουμε λόγους να φωνάζουν, θα μας βοηθήσουν. Ο κόσμος θα μας προετοιμάσει ψυχολογικά πριν τον αγώνα και είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Είναι μία νέα περιπέτεια για κάποιους από τους παίκτες μας, αλλά ελπίζω να την απολαύσουμε».

Παρά τη μεγάλη σημασία του αγώνα, ο Πέρνις ξεκαθαρίζει πως πρόκειται απλά για… ποδόσφαιρο. «Δεν νιώθω καμία πίεση. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει άγχος, είναι άθλημα. Δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Αυτό που σου δημιουργεί άγχος είναι όταν έχεις οικογένεια και θέλεις να είσαι βέβαιος ότι θα παραμείνει υγιής για να τη ζήσεις. Έχω γυναίκα και γιο και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχω άγχος, γιατί το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x