Europa League

Κάτι σαν Champions League…

Μίνι… Champions League θυμίζουν τα πλέι οφ του Europa League, η πρώτη φάση των οποίων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (19/08). Εξι ομάδες που στο παρελθόν κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών έρχονται να προστεθούν στις Γιουβέντους και Λίβερπουλ, οι οποίες συμμετέχουν στη διοργάνωση από τον προηγούμενο γύρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις οκτώ.

Μίνι… Champions League θυμίζουν τα πλέι οφ του Europa League, η πρώτη φάση των οποίων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (19/08). Εξι ομάδες που στο παρελθόν κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών έρχονται να προστεθούν στις Γιουβέντους και Λίβερπουλ, οι οποίες συμμετέχουν στη διοργάνωση από τον προηγούμενο γύρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις οκτώ.

Οι «κόκκινοι», με τον Σωτήρη Κυργιάκο να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, υποδέχονται στο «Άνφιλντ» την Τραμπζονσπόρ και θα προσπαθήσουν να πάνε με σκορ ασφαλείας στον επαναληπτικό της Τουρκίας. Με δεδομένο ότι έχει ξοδέψει ένα «σκασμό λεφτά» την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και στα πλέι οφ αντιμετωπίζει την Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Δύο από τις τρεις κυπριακές ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League θα διαστραυρώσουν τα ξίφη τους με δύο συλλόγους από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Εξαιρετικά δύσκολο έργο θα έχει η Ανόρθωση, η οποία δοκιμάζεται στη Μόσχα κόντρα ΤΣΣΚΑ. Η Ομόνοια υποδέχεται στο ΓΣΠ την ουκρανική Μέταλιστ Χάρκιβ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται με τη Χετάφε στην Ισπανία.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

Σιμπίρ - Αϊντχόφεν (15:00)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Μαρίτιμο (19:00)
Λεβερκούζεν - Ταβρία Σιμφερόπολ (19:30)
ΤΣΣΚΑ Μ. - Ανόρθωση (19:30)
Παρί Σ.Ζ. - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:30)
Ραπίντ Βιέννης - Αστον Βίλα (19:45)
Σλόβαν Μπρατ. - Στουτγκάρδη (19:45)
ΑΪΚ - Λέφσκι Σόφιας (20:00)
Ντέμπρετσεν - Λίτεξ (20:00)
Ντνίπρο - Λεχ Πόζναν (20:00)
Βασλούι - Λιλ (20:00)
Ομόνοια - Μέταλιστ Χάρκιβ (20:00)
Οντένσε - Μάδεργουελ (20:05)
Φέγενορντ - Γάνδη (20:15)
Στεάουα - Γκρασχόπερς (20:45)
Γαλατασαράι - Καρπάτι Λβιβ (21:00)
Κλαμπ Μπριζ - Ντιναμό Μινσκ (21:30)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Νιου Σέιντς (21:30)
Λωζάννη - Λοκομοτίβ Μόσχας (21:30)
Γκενκ - Πόρτο (21:30)
Χάιντουκ - Ουνιρέα (21:30)
Παλέρμο - Μάριμπορ (21:30)
ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ (21:30)
Σέλτικ - Ουτρέχτη (21:45)
Λίβερπουλ - Τραμπζονσπόρ (21:45)
Νταντί Γιουν. - ΑΕΚ(22:00)
Αλκμααρ - Ακτόμπε (22:00)
Τιμισοάρα - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)
Χετάφε - ΑΠΟΕΛ (22:00)
Γκιόρι ΕΤΟ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:00)
Νάπολι - Ελφσμποργκ (22:00)
Ντόρτμουντ - Καραμπάχ (22:00)
Στουρμ Γκρατς - Γιουβέντους (22:00)
Σπόρτινγκ Λ. - Μπρόντμπι (22:30)
Βιγιαρεάλ - Ντνιεπρ Μόγκιλεφ (23:00)

• Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 26 Αυγούστου, πλην της αναμέτρησης Ανόρθωση - ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα γίνει στις 24.

• Την Τρίτη έγιναν οι αγώνες Αρης - Αούστρια Β. (1-0) και Μπεσικτάς - Ελσίνκι (2-0).

• Οι 37 ομάδες που θα προκριθούν από τα πλέι οφ του Europa League, μαζί με τις 10 που θα αποκλειστούν στα πλέι οφ του Champions League και την κάτοχο Ατλέτικο Μαδρίτης θα λάβουν μέρος στη φάση των ομίλων, όπου οι 48 ομάδες θα χωριστούν σε 12 ομίλους των τεσσάρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x