Europa League

Οι αντίπαλοι του Άρη στο Europa League

Την κάτοχο του περυσινoύ Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης, καλείται να αντιμετωπίσει ο Άρης στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης, στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μονακό. Εκτός από τους «ροχιμπλάνκος» - που είναι το θεωρητικό φαβορί του ομίλου- οι «κίτρινοι» θα βρουν απέναντί τους τις Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ, στην προσπάθειά για την κατάληψη μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη φάση των 32 του θεσμού.

Την κάτοχο του περυσινού Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης, καλείται να αντιμετωπίσει ο Άρης στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης, στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μονακό. Εκτός από τους «ροχιμπλάνκος» - που είναι το θεωρητικό φαβορί του ομίλου- οι «κίτρινοι» θα βρουν απέναντί τους τις Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ, στην προσπάθειά για την κατάληψη μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη φάση των 32 του θεσμού.

Το www.sport-fm.gr, σας παρουσιάζει το προφίλ των τριών αντιπάλων της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.


ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πρόκειται για τον δεύτερο ιστορικότερο σύλλογο της Μαδρίτης μετά τη «βασίλισσα» Ρεάλ… Οι «ροχιμπλάνκος» του Κίκε Φλόρεθ δείχνουν να επιστρέφουν σιγά - σιγά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κάτι που αποδεικνύεται και από την κατάκτηση του περυσινού Europa League, όπου στον τελικό επικράτησε στην παράταση της Φούλαμ με 2-1. Η ένατη θέση που κατέκτησε στην περυσινή Primera Division, δεν θέτει καθόλου σε αμφισβήτηση την τεράστια ποιότητά της σαν ομάδα. Παίκτες της αξίας των Ντιέγκο Φορλάν, Σέρχιο Αγκουέρο, Σιμάο και Τόμας Ουιφαλούσι αποδεικνύουν του ισχυρισμού το αληθές. Η φετινή σεζόν ξεκινάει με πολλά όνειρα και στο «Βιθέντε Καλντερόν» περιμένουν εκτός από τη νέα ευρωπαϊκή διάκριση και την κατάληψη μιας θέσης στην κορυφαία τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, για τη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ απέναντι στην Ίντερ, στο Λουί Ντε του Μονακό το βράδυ της Παρασκευής, θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής της νέας Ατλέτικο.

Το αστέρι

Όταν στις τάξεις σου έχεις έναν χαρισματικό στράικερ όπως τον Ντιέγκο Φορλάν, τότε μοιραία η οποιαδήποτε προσπάθεια εύρεσης του παίκτη - ηγέτη, χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων περιττή. Ο Ουρουγουανός είναι ο απόλυτος σταρ αυτής της ομάδας και εκείνος που την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League, την περασμένη σεζόν, πετυχαίνοντας έξι γκολ στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα δύο ήταν αυτά που χάρισαν το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στη Φούλαμ (2-1).
Οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής με τη φανέλα της Ουρουγουάης, ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις μετοχές του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η FIFA απένειμε στον 31χρονο άσο τη "Χρυσή Μπάλα" καθώς αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα του τουρνουά. Τα πέντε τέρματα που πέτυχε στο σύνολο των επτά αγώνων του Μουντιάλ, τον κατέταξαν και στους πρώτους σκόρερ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.


ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Τις «ασπιρίνες» του Γιουπ Χάινκες έβγαλε η κληρωτίδα ως αντίπαλο του Άρη από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Οι φιναλίστ του Champions League τη σεζόν 2001-2002, διαθέτουν ένα εξαιρετικά πειθαρχημένο σύνολο το οποίο μπορεί - αν δεν προσεχθεί - να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η κατάληψη της τέταρτης θέσης στην περυσινή Bundesliga, δεν της επέτρεψε να κουνήσει… σεντόνι, αφού έχασε στο νήμα από τη Βέρντερ Βρέμης, το εισιτήριο για το Champions League της νέας χρονιάς. Η εντυπωσιακή της νίκη στο «Βεστφάλεν» στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος απέναντι στην Ντόρτμουντ (2-0), γεμίζει με προσδοκίες τους φίλους της ομάδας, τα όνειρα των οποίων φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Τα αστέρια

Δύσκολη η επιλογή… Και αυτό γιατί, ενώ στην πρώτη γραμμή θα έπρεπε να βρίσκεται το αχώριστο επιθετικό δίδυμο, Χέλμες και Κίσλινγκ, η επιστροφή του Μίκαελ Μπάλακ στην ομάδα που τον ανέδειξε δεν αφήνει χώρο για άλλες παρουσίες. Ο 33χρονος μέσος ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα στον τελικό του 2002 απέναντι στην Ρεάλ, αυτός θα είναι και εκείνος που θα ηγηθεί των προσπαθειών της για μία νέα ευρωπαϊκή καταξίωση. Η τετραετής παραμονή του στην Τσέλσι τον έκανε σαφέστατα ωριμότερο, κάτι στο οποίο ποντάρει πολύ και ο ίδιος ο Χάινκες.


ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αφού αποκλείστηκε στον σκανδιναβικό… εμφύλιο από την Κοπεγχάγη. Οι πρωταθλητές Νορβηγίας αποτελούν μία ομάδα με συνοχή και ομοιογένεια, πράγμα που συνάδει και με την παρουσία 23 Σκανδιναβών στο ρόστερ της. Έχει πολλάκις βρεθεί αντιμέτωπη με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (σε επίπεδο Champions League), σε αναμετρήσεις που οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων.

Το αστέρι

Ο βετεράνος Στήβεν Άιβερσεν αποτελεί τον πιο αξιόλογο παίκτη στη γραμμή κρούσης των Νορβηγών. Με οκταετή θητεία στην Premier League με Τότεναμ και Γουλβς (1996-2004), αλλά και με συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις με το εθνόσημο στο στήθος, ο 34χρονος πια στράικερ επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του με μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία. Η ιστορία θα δείξει…

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x