Europa League

Δεν τους ήθελε...

Την πλάτη σε Άρη και ΠΑΟΚ γύρισε η κληρωτίδα στη Νιόν της Ελβετίας. Οι δύο ελληνικές ομάδες «έπεσαν» με Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα και θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς αν θέλουν να συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Εντός έδρας οι πρώτες αναμετρήσεις και των δύο. Oι ημερομηνίες των αγώνων. Μεγάλα ντέρμπι, αλλά και ζευγάρια με φαβορί προέκυψαν στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Την πλάτη σε Άρη και ΠΑΟΚ γύρισε η κληρωτίδα στη Νιόν της Ελβετίας. Οι δύο ελληνικές ομάδες «έπεσαν» με Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα και θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς αν θέλουν να συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Εντός έδρας οι πρώτες αναμετρήσεις και των δύο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15/2 ο Άρης θα φιλοξενήσει τη Μαν. Σίτι και δύο ημέρες μετά (όταν και θα γίνουν και όλα τα υπόλοιπα ματς) ο ΠΑΟΚ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε ό,τι αφορά στους επαναληπτικούς, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και ο Άρης την Πέμπτη 24 του μήνα τη Μαν. Σίτι στην Αγγλία.

Μία από τις δυνατότερες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος, τη Μάντσεστερ Σίτι καλείται να αντιμετωπίσει ο Άρης. Οι "πολίτες" με παίκτες στο ρόστερ τους όπως ο Κάρλος Τέβες, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και οι αδερφοί Τουρέ, μόνο ως "βατή" αντίπαλος δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αν καταφέρουν να κάνουν το θαύμα οι "κίτρινοι" τους περιμένει ο νικητής από το ζευγάρι της Μπεσίκτας με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη κληρώθηκε με μια από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις του ρωσικού ποδοσφαίρου, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία με παίκτες όπως οι Βάγκνερ Λοβ, Μαρκ Γκονζάλες και Ζόραν Τόσιτς ορθώνεται σαν πανύψηλο εμπόδιο μπροστά από τον "Δικέφαλο του Βορρά". Αν κάνει την υπέρβαση η ομάδα του Μάκη Χάβου την περιμένει πιο υψηλό εμπόδιο, αφού θα βρεθεί μπροστά της ο νικητής του ζευγαριού Σεβίλλη -Πόρτο.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζουν οι πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις της Νάπολι με τη Βιγιαρεάλ, η ιβηρική μάχη μεταξύ Σεβίλλη και Πόρτο, αλλά και η κόντρα των Κάτω Χωρών της Άντερλχετ με τον Άγιαξ. Εύκολα αναμένεται να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση η Λίβερπουλ, η οποία κοντράρεται με την Σπάρτα Πράγας, όπως και η Λεβερκούζεν που θα «κονταροχτυπηθεί» με τη Μέταλιστ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32» του Europa League:

1)Νάπολι-Βιγιαρεάλ
2)Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
3)Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ
4)Άντερλεχτ-Άγιαξ
5)Λεχ Πόζναν-Μπράγκα
6)Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου
7)Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας
8)Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
9)Άρης-Μάντσεστερ Σίτι
10)ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
11)Σεβίλλη-Πόρτο
12)Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε
13)Λιλ-Αϊντχόφεν
14)Μπενφίκα-Στουτγκάρδη
15)Μπάτε Μπόρισοφ-Παρί Σεν Ζερμέν
16)Μέταλιστ-Λεβερκούζεν

Ζευγάρια της φάσης των «16»:

Νικητής 14-Νικητής15
Νικητής 6-Νικητής 9
Νικητής 12- Νικητής 8
Νικητής 10- Νικητής 11
Νικητής 13- Νικητής 2
Νικητής 16- Νικητής 1
Νικητής 4- Νικητής 7
Νικητής 3- Νικητής 5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x