Europa League

Χιμένεθ: «Χάσαμε επειδή μείναμε με δέκα παίκτες»

Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε σε κρίσιμο σημείο του αγώνα με δέκα παίκτες κόντρα στην Στουρμ Γκρατς, λόγω της αποβολής του Δέλλα, απέδωσε την ήττα ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός τεχνικός «έβαλε πλάτη» για το λάθος του «Κολοσσού» στην φάση της αποβολής και ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες εμφανίσεις και ήττες της Ένωσης.

Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε σε κρίσιμο σημείο του αγώνα με δέκα παίκτες κόντρα στην Στουρμ Γκρατς, λόγω της αποβολής του Δέλλα, απέδωσε την ήττα ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός τεχνικός «έβαλε πλάτη» για το λάθος του «Κολοσσού» στην φάση της αποβολής και ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες εμφανίσεις και ήττες της Ένωσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν οι εκπρόσωπο του Τύπου επέμειναν στην ερώτηση για την αλλαγή του Λεονάρντο και ο διάλογος είχε ως εξής: - Είναι προτιμότερο να ρίχνετε την ευθύνη στην αποβολή του Δέλλα και όχι σε μια λάθος αλλαγή, όπως τη χαρακτηρίζουν όλοι;

«Αυτή είναι η δική σας άποψη. Εγώ είμαι αυτός που προπονεί τους παίκτες. Εγώ γνωρίζω τις ικανότητες του καθένα. Αν κάνετε μια αναδρομή σε όλα τα ματς που έχει παίξει ο Λεονάρντο θα δείτε ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Οταν μπαίνει ως αλλαγή βοηθάει να νικήσουμε, όταν είναι βασικός δυσκολεύεται να βγάλει 90 λεπτά επειδή είναι πολύ εκρηκτικός. Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσω αυτό και να το καταλάβετε. Σε ό,τι αφορά τον Δέλλα δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Είναι άψογος και πάντα θα λέω τα καλύτερα για αυτόν. Το παιχνίδι χάθηκε επειδή μείναμε με 10 παίκτες. Η Στουρμ δεν πλησίασε στην περιοχή μας όσο ήταν 11 εναντίον 11».

Σχετικά με την αποβολή του Δέλλα, ο Ισπανός προπονητής, απάντησε: «Ο Τραϊανός είναι από τους πιο σοβαρούς επαγγελματίες που έχω συναντήσει ποτέ. Πέρυσι μην ξεχνάτε ότι μας έδωσε το Κύπελλο. Σήμερα έτυχε να είναι αυτός που θα κάνει ένα λάθος. Έχω δει ελάχιστους παίκτες σαν αυτόν στην καριέρα μου και δεν μπορώ να καταλάβω την κακία σας ώρες-ώρες».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ισχύει ότι ο Δέλλας πήρε στα αποδυτήρια την ευθύνη πάνω του, σχολίασε: «Πόσο γρήγορα φτάνουν τα νέα στα αυτιά σας... Είναι λυπηρό αυτό. Ο Δέλλας δεν έχει κανένα λόγο να ρίξει την ευθύνη στον εαυτό του. Είναι από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους που γνώρισα στο ποδόσφαιρο. Ας δει ο καθένας την καμπούρα του. Οποιος δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ας πει ό,τι θέλει».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Χιμένεθ, τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε επειδή μείναμε με δέκα παίκτες. Όταν ήμασταν 11 εναντίον 11 είδατε την Στουρμ να πλησιάζει, έστω, την περιοχή μας; Γυρίζεις προς τα πίσω σε ένα ματς για δύο λόγους. Ή επειδή το επιλέγεις ή επειδή σε αναγκάζουν οι αντίπαλοι. Ακόμα και έτσι όμως μέχρι τα τελευταία λεπτά τα πήγαμε καλά παρά το γεγονός ότι είχαμε μέσα και δύο νεαρούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αριθμητική είναι μία συνεχής κίνηση και επειδή μπάλα γυρνάει δεν ξέρεις τι θα γίνει. Αν δεν υπήρχαν λάθη, δεν θα μπαίνανε γκολ».

Για τα παράπονα των φιλάθλων της ΑΕΚ, είπε: «Οι φίλαθλοι πάντα θα παραπονιούνται και πάντα έχουν δίκιο. Αλλά δεν γίνεται να τους ικανοποιήσουμε όλους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που λέμε από την αρχή. Θα πηγαίνουμε αυτοί που είμαστε και θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη σε κάθε ματς. Στο τέλος θα δείτε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει πίεση μετά τα τελευταία αποτέλεσμα πρόσθεσε: «Εγώ δεν νιώθω καμία πίεση. Έχω διάθεση, ταπεινά και τίμια, να κάνω την δουλειά μου. Όταν θα έρχονται αναποδιές θα είμαι ο υπεύθυνος. Όλοι έχουμε μερίδιο και εγώ το μεγαλύτερο. Αν δούμε με ηρεμία τα γκολ που δεχθήκαμε είναι από μπαλιές που χάναμε στο κέντρο του γηπέδου. Χαμένες μπαλιές από μας στο κέντρο».

Αμέσως μετά του ζητήθηκε να πει την άποψή του για το πότε νομίζει ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε δύσκολα ματς αφού δεν μπόρεσε σε ένα εύκολο όπως το σημερινό και σχολίασε:

«Το παιχνίδι σήμερα το πήγαμε πολύ καλά εκτός από τα λάθη που κάναμε στο τέλος και χάσαμε. Συμφωνώ ότι η Στουρμ δεν ήταν καλύτερη. Κάναμε δύο ευκαιρίες στο ξεκίνημα αλλά δεν μπήκε γκολ. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Το μόνο που θέλαμε ήταν το γκολ. Η Στουρμ μας περίμενε πίσω, δυνατή στη φυσική κατάσταση αλλά όχι καλύτερη μας. Οταν καταφέραμε να προηγηθούμε και θέλαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις μετά, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλη τη σκέψη μας στο κέντρο... Μόνο καθαρό αμυντικό χαφ σήμερα ήταν ο Βάργκας και κάναμε ενα καλό παιχνίδι μέχρι που δεχθήκαμε τα δύο γκολ στο τέλος.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα βελτιώνεται. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη συμμετοχή του Μπουγαΐδη μετά από αποχή έξι μηνών λόγω τραυματισμού. Με τη θέληση του Κλωναρίδη. Οταν έρχεται μετά η κούραση και αρχίζουν τα προβλήματα, όταν πρεπει να κάνεις αλλαγές... Εχω δει παίκτες που θα μας βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Κρατήσαμε το ματς ως το 87' με 10 παίκτες και μετά έγινε ό,τι έγινε
».

Για την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο, σχολίασε:

«Η απογοήτευση υπήρχε και για αυτό ήρθα. Ηταν εδώ ένας πολύ καλός προπονητής με πολλούς τίτλους και έπρεπε να φύγει. Για αυτό ήρθα. Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε κάτι αλλά η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει τεράστια προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με τα τελευταία δύο-τρία χρόνια».

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο, τόνισε:

«Τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν εγκαταλείπουμε, δεν κατεβάζουμε τα χέρια. ο έχω ξαναπεί ότι θα τα δώσω όλα με τους παίκτες. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι παίκτες τα δίνουν όλα. Τους έδωσα συγχαρητήρια στα αποδυτήρια και τους είπα για το γεγονός ότι δεν τελειώσαμε το ματς όταν έπρεπε. Είμαι πολύ υπερήφανος για την συμπεριφορά τους».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε τι πήγε στραβά και γιατί δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η ΑΕΚ έπρεπε να έχει κερδίσει ακόμα και με δέκα: «Σύμφωνω απόλυτα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά χάσαμε. Είχαμε φάσεις και ευκαιρίες για να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε και πρέπει να τα αναλύσουμε όλα τώρα. Ειλικρινά είδα παίκτες να τα δίνουν όλα και δεν μπορείς να τους ζητήσεις κάτι παραπάνω. Ολοι μας χάσαμε σήμερα προσπαθώντας να κερδίσουμε».

Στο τέλος, ρωτήθηκε αν ισχύει ότι είχε επεισόδιο με οπαδό της ομάδας, απάντησε: «Εγώ τσακώθηκα με οπαδό; Σε ποια γλώσσα; Βγήκα πολύ εκνευρισμένος από το γήπεδο και όπως είπα και πριν ο φίλαθλος κόσμος έχει πάντα δίκιο. Εμένα μου μιλάνε στα ελληνικά ή τα αγγλικά και δεν καταλαβαίνω τι μου λένε. Ισως να μου είπαν διάφορα αλλά εγώ ευχαριστώ όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x