Europa League

Λεονάρντο: «Δεν περνά από το μυαλό μου η προσφυγή»

Η… προσφυγολογία είναι των ημερών στην ΑΕΚ, καθώς στους ποδοσφαιριστές οφείλονται πολλά χρήματα. Ο Λεονάρντο, ωστόσο, κατέστησε σαφές στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Λοκομοτίβ Μόσχας πως δεν περνά από το μυαλό του να προχωρήσει σε προσφυγή, ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή του μεταμόρφωση.

Η… προσφυγολογία είναι των ημερών στην ΑΕΚ, καθώς στους ποδοσφαιριστές οφείλονται πολλά χρήματα. Ο Λεονάρντο, ωστόσο, κατέστησε σαφές στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Λοκομοτίβ Μόσχας πως δεν περνά από το μυαλό του να προχωρήσει σε προσφυγή, ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή του μεταμόρφωση.

«Δεν θέλω να απαντήσω για τους άλλους. Αν ήταν να κάνω εγώ προσφυγή θα είχα κάνει ήδη. Ξέρετε πόσους μήνες είμαστε απλήρωτοι. Αν ήταν κάνω κάτι θα το είχα κάνει. Προσωπικά δεν περνά από το μυαλό μου», τόνισε.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την πίστη του για την πρόκριση στους «32» του Europa League, παρότι οι ελπίδες είναι μαθηματικές. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε τι ομάδα είναι η Λοκομοτίβ. Ακόμα όμως υπάρχει η ελπίδα και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ακόμη και να μην υπήρχε ελπίδα έπρεπε να μπούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ ποτέ δεν μπαίνει σε ένα ματς για να... χάσει».

Όσο για το πόσο μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική η ΑΕΚ σε ένα ματς με τόσες πολλές αλλαγές, ανέφερε: «Η ΑΕΚ δεν είναι 11 παίκτες. Έχουμε ένα ρόστερ 30 παικτών περίπου. Ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα παίξει και πρέπει να τον σεβόμαστε. Είναι ευκαιρία για κάθε παίκτη κάθε ματς. Αυτή η ερώτηση όμως είναι για τον προπονητή. Αν με βάλει ο προπονητής πρέπει να μπω και να παίξω καλά, αν με αφήσει στον πάγκο πρέπει να βοηθήσω τους παίκτες μου από εκεί».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σκέφτονται ήδη το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Είχα πει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ότι πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν μπούμε και σκεφτόμαστε το ματς με τον ΠΑΟ θα χάσουμε αύριο. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στη Λοκομοτίβ. Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι ή την Παρασκευή το πρωί οφείλουμε να σκεφτούμε τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, για την τεράστια αγωνιστική του άνοδο φέτος, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είπε: «Όταν τελειώνω κάθε παιχνίδι μου αρέσει να βλέπω το ματς στο σπίτι μου ξανά. Είμαι διαφορετικός φέτος. Έβαλα στο μυαλό μου ότι φέτος θα είναι η χρονιά μου. Δουλεύω κάθε μέρα. Ο κ. Χιμένεθ με βοήθησε αυτή τη χρονιά. Τώρα έχω τη βοήθεια του κ. Κωστένογλου. Μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Ο κόουτς έχει παίξει μπάλα, γνωρίζει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις για την ομάδα σου».

Τόσο ο Νίκος Κωστένογλου, όσο και ο προκάτοχός του Μανόλο φαίνεται να… συμφωνούν στο ότι ο Λεονάρντο δεν αντέχει να αποδίδει καλά για περισσότερα από 60 λεπτά. Ο ίδιος αναγνωρίζει αυτό το μειονέκτημά του. «Μπορώ να πω ότι από μικρός είχα αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να είναι το άγχος. Έχω μιλήσει και με γιατρούς. Με τη βοήθεια του Θεού αλλάζω κάθε μέρα. Με τον ΟΦΗ έπαιξα 90 λεπτά. Μέχρι το 60 έπαιξα καλά. Σε φυσική κατάσταση είμαι καλά. Αυτό που παθαίνω ίσως είναι ψυχολογικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x