Europa League

Στο Χάρκοβο όπως στη Μόσχα!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Μέταλιστ στο Χάρκοβο (20:00, ANT-1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Αυτή τη φορά το πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι το πολικό ψύχος, αλλά ο κάκιστος και επικίνδυνος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της ουκρανικής ομάδας. Oι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν τις εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Μέταλιστ στο Χάρκοβο (20:00, ANT-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το sport-fm.gr).

Αυτή τη φορά το πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι το πολικό ψύχος, αλλά ο κάκιστος και επικίνδυνος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της ουκρανικής ομάδας.

Παρόλα αυτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν τις εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν στους περισσότερους αγώνες στην Ευρώπη.

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα καλείται να πει… στοπ στους λάτιν επιθετικούς των Ουκρανών και να κρατήσουν το μηδέν εν όψει του επαναληπτικού στο Καραϊσκάκη. Από την πλευρά τους, οι επιθετικοί των Πειραιωτών θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην προβληματική αντίπαλη άμυνα και θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα τουλάχιστον εκτός έδρας γκολ.

Ο Βαλβέρδε σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Ορμπάιθ, ενώ πιο μπροστά θα παίξει ο Μακούν. Στα αριστερά θα είναι ο Μιραλάς, δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπάμποβιτς, Μοντέστο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Φέισα, Καζίμ, Αμπντούν, Ιμπαγάσα και Φετφατζίδης. Εκτός έμειναν οι Κάρολ, Πάντελιτς (τραυματίες) και Ντίογο (εκτίει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του).

Πώς θα αγωνιστούν οι Ουκρανοί

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Μίρον Μάρκεβιτς τη Μέταλιστ απέναντι στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, την ουκρανική εστία θα υπερασπιστεί ο Γκοριάνοφ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Βιγιάγκρα, Τορσιγκλιέρι, Γκουέγιε και Πσχενιτσνίκι. Στα χαφ θα είναι οι Τόρες και Ξαβιέ, ενώ πιο μπροστά θα είναι οι Σόσα, Μπλάνκο και Τάισον. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κριστάλντο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντισλιένκοβιτς, Έντμαρ, Φινίνιο, Βαλιάγεφ, Ομπράντοβιτς, Μάρλος, Ντέβιτς και Μπερεζόφτσουκ.

Οι Ουκρανοί περιμένουν πολύ κόσμο στο χωρητικότητας 38.000 θεατών γήπεδο. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις τους μιλούν για περισσότερους από 30.000, πιθανώς ακόμη και 35.000 φίλους τους στις κερκίδες.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x