Europa League

Δώνης: «Μεγάλη επιτυχία που ‘γυρίσαμε’ το ματς»

Στη δυσκολία του να «γυρίσει» το ματς ο ΠΑΟΚ και να πάρει τη νίκη κόντρα στη Ραπίντ, στο πλαίσιο των πλέι του Europa League, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης, μετά τα 2-1 υπέρ του «Δικεφάλου». Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» χαρακτήρισε επιτυχία το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως ήταν πρόβλημα που δε σκόραραν οι παίκτες του στις ευκαιρίες που είχαν πριν δεχτούν το γκολ, όμως μέτρησε η ψυχραιμία τους και η φιλοσοφία της ομάδας, ώστε να έρθει η νίκη.

Στη δυσκολία του να «γυρίσει» το ματς ο ΠΑΟΚ και να πάρει τη νίκη κόντρα στη Ραπίντ, στο πλαίσιο των πλέι του Europa League, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης, μετά τα 2-1 υπέρ του «Δικεφάλου». Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» χαρακτήρισε επιτυχία το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως ήταν πρόβλημα που δε σκόραραν οι παίκτες του στις ευκαιρίες που είχαν πριν δεχτούν το γκολ, όμως μέτρησε η ψυχραιμία τους και η φιλοσοφία της ομάδας, ώστε να έρθει η νίκη. Θεωρεί πως πλέον ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση, ενώ χαρακτήρισε στιγμιαία αντίδραση την αποβολή του Λάζαρ.

Αναλυτικά: «Δεν πρέπει να εθελοτυφλείς και είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις τα προβλήματα που έχεις. Μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι στο διάστημα της καθολικής υπεροχής μας, δεν σκοράρουμε. Συνέβη μέχρι το 25', όπου θα μπορούσαμε άνετα να είχαμε πετύχει γκολ. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θεωρώ γενικά ότι η ομάδα διατηρεί τη φιλοσοφία της, ενώ κι εμείς προσπαθούμε να διατηρούμε ήρεμους τους παίκτες μας.

Παρότι το σημερινό παιχνίδι ήταν "στραβό" με τις ευκαιρίες που χάσαμε και το γκολ που δεχτήκαμε, με την αποβολή μετά την ισοφάριση, όπου φάνηκε ότι ήταν από τους αγώνες που δύσκολα γυρνούν, εμείς το "γυρίσαμε".

Υπήρξε ένας συνδυασμός πραγμάτων για την "ανατροπή", αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Ήμασταν αγχωμένοι μετά το γκολ που δεχτήκαμε, είχαμε και μια μεγάλη φάση με τον Αθανασιάδη στο 44'. Δεν είχαμε την ίδια δημιουργικότητα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ελέγχαμε καλύτερα το παιχνίδι. Νομίζω ότι η διατήρηση της ίδιας φιλοσοφίας έπαιξε σπουδαίο ρόλο.

Αυτή τη στιγμή έχω την εικόνα ότι ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Συνεπώς, το ότι τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, δεν σημαίνει κάτι. Σε ότι αφορά το γκολ που πέτυχε η Ραπίντ, πολλές φορές εξαρτάται και από τις ενέργειες του αντιπάλου. Ο Αλαρ έκανε μια έξοχη ενέργεια και πέτυχε ένα ωραίο τέρμα. Σχετικά με τα πρόσωπα που λέτε, μακάρι όλοι να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να έχω εγώ το πρόβλημα για το ποιους θα βάζω στην 11αδα.

Από τη στιγμή που νικήσαμε, έστω με αυτό το σκορ, έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Ο δεύτερος αγώνας θα είναι διαφορετικός, η Ραπίντ θα ρισκάρει περισσότερο, αλλά εμείς θα πρέπει να έχουμε καλή συμπεριφορά.

Δεν είμαι υπέρ του να δικαιολογώ τον κάθε παίκτη. Σε εκείνο το σημείο, ο Λάζαρ έχασε την μπάλα και στο ποδόσφαιρο οι παίκτες λειτουργούν στιγμιαία. Συμβαίνει εκατοντάδες φορές».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x