Europa League

Ποιες «καρακάξες»; Το κοράκι!

Κι όμως αυτός ο Ατρόμητος δεν άξιζε να αποκλειστεί! Οι Περιστεριώτες ανάγκασαν τις «καρακάξες» της Νιούκαστλ να τα βρουν σκούρα και εκτός του γκολ του Βούκιτς στο 21’, να χρειαστούν και ένα σκανδαλώδες σφύριγμα του διαιτητή για να επικρατήσουν 1-0. Το πεντακάθαρο πέναλτι στον Σουμπίνιο (που θα έπρεπε να συνοδευτεί και με αποβολή) δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Μπάγεβιτς να ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα περισσότερο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Κι όμως αυτός ο Ατρόμητος δεν άξιζε να αποκλειστεί!

Οι Περιστεριώτες ανάγκασαν τις «καρακάξες» της Νιούκαστλ να τα βρουν απρόσμενα σκούρα και εκτός του γκολ του Βούκιτς στο 21’, να χρειαστούν και ένα σκανδαλώδες σφύριγμα του διαιτητή για να επικρατήσουν 1-0.

Το πεντακάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σουμπίνιο (και το οποίο θα έπρεπε να συνοδευτεί και με αποβολή) δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Μπάγεβιτς να ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα περισσότερο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.



Το παιχνίδι ξεκίνησε… θαρρείς και έγερνε το γήπεδο. Ο Ατρόμητος έδειξε «ψαρωμένος» κόντρα στην Νιούκαστλ, με αποτέλεσμα οι Άγγλοι να κερδίσουν με το «καλημέρα» μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργούν την μία ευκαιρία μετά την άλλη μπροστά από την εστία του Ιτάνζ.

Το γκολ του Βούκιτς στο 21’ έδειξε πως η «θεά τύχη» ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, όταν η μπάλα κόντραρε στον Ιγκλέσιας και κατέληξε στο… πλεκτό. Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος δεν έδειξε κάποια δραματική βελτίωση, έδειξε όμως διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτιάξει φάσεις.

Σε μια τέτοια, ο Στούντε από την Ελβετία, «έκλεισε» τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Κρουλ απέναντι στον Σουμπίνιο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Επστάιν. Αντ’ αυτού ο Βραζιλιάνος πήρε και κίτρινη κάρτα για «θέατρο» στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και ο Ατρόμητος έδειχνε πλέον… ακομπλεξάριστος και έτοιμος να παίξει και να πάρει στα ίσια την πρόκριση από την Νιούκαστλ μέσα στο σπίτι της. Με οργανωμένο παιχνίδι, «μαζεμένο» κέντρο και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες του Μπάγεβιτς έφταναν κοντά στην περιοχή του Κρουλ.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Στουντέ έστειλε τον Ατρόμητο στην Ελλάδα, χωρίς να έχει πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όμως με το δικαίωμα να υποστηρίζει πως άξιζε κάτι παραπάνω από αυτή την αναμέτρηση. Είναι τουλάχιστον, κέρδος, για την ομάδα του Μπάγεβιτς να «παίζει» την πρόκρισή του στην έδρα της Νιούκαστλ μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το φιλμ της αναμέτρησης



Νιούκαστλ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμσον, Γουίλιαμσον, Περτς (59’ Ταβερνίερ), Τέιλορ (11’ λ.τ. Βούκιτς), Γκόσλινγκ, Μπιγκιριμανά, Μαρβό (92’ Αμαλφιτανό), Ομπερταν, Μπα.

Στον πάγκο: Χάρπερ, Καμπάιγ, Σισέ, Κάμπελ.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (89’ Κούτσι), Δημούτσος (84’ Πίτου Γκαρσία), Επστάιν, Σουμπίνιο (75’ Μπέλιτς), Καραμάνος.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Ταυλαρίδης, Νάστος, Μπάλλας.

Διαιτητής: Στέφαν Στουντέ (Ελβετία)
Βοηθοί: Σαντρό Πότσι (Ελβετία), Ζαν Ιβ Βιχτ (Ελβετία)

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x